Güncel

Başkanlar, Ersoy’u andı

CHP İl Başkanı Sarıbay ve İl Gençlik K olları Başkanı Andız, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü mesajları yayınladı

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “12 Mart 1921 yılında Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen İstiklal Marşımız, milletimizin bağımsızlığı uğruna yaşadığı her zorluğu ve acıyı kalplerimize işlettiren eşsiz bir eserdir. Bestesi Osman Zeki Üngör’e ait olan İstiklal Marşı’mızın sözlerinin yazılması için o dönem para ödüllü bir yarışma başlatılmıştır. Dönemin Burdur Milletvekili ünlü şairimiz Mehmet Akif Ersoy ise para ödülünü almamak koşulu ile İstiklal Marşımızın sözlerini yazmayı kabul etmiştir.

Bir milletin bağımsızlığını anlatan satırların kişisel çıkar gütmeden, kalplere en derin duygular ile nakşedecek şekilde yazılması gerekliliğini düşünen Mehmet Akif, kendisine takdim edilen ödül parasını bugün Kızılay adı ile bildiğimiz Hilali Ahmer çatısı altında kadınlara ve çocuklara iş öğreten, cephedeki askerlerimize elbise diken Darül Mesai Vakfı’na bağışlamıştır. Mehmet Akif’in bu davranışı belki de İstiklal Marşımızın ‘Verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı’ sözlerini en güzel şekilde anlatmaktadır.

Başkanlar, Ersoy’u andı

Milletimize ‘Korkma’ diye seslenerek, damarlarımızdaki o asil kanın mevcudiyetinden aldığımız cesaret ile tüm dünyaya diz çöktüren, düşmanı püskürten bağımsızlık savaşımızı en içten duygularla anlatan İstiklal Marşımızın Kabul Günü’nün yıldönümünde, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatan için can veren tüm şehitlerimizi, vatan çıkarlarını kendi menfaatlerinden önde gözeten Mehmet Akif’i ve tüm diğer aydınlarımızı rahmetle anıyorum. Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın”

“İstiklal Marşı yeniden şahlanışımızı anlatan eşsiz bir eserdir“

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Andız da açıklamasında şunlara yer verdi:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yürütülen, Ulusal Kurtuluş Savaşımız canla başla bir bütün olarak verilen onurlu bir mücadeledir. Tarihin akışını değiştiren Kurtuluş Savaşı ulusal birlik ve dayanışmanın en üst düzeye çıktığı büyük bir kahramanlık destanıdır. Kurtuluş Savaşı’yla bağımsızlığımızın anıtı dikilirken, Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı ile bu savaşı ölümsüzleştirmiştir. İstiklal Marşımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda ‘Milli Marş’ olarak kabul edilmiştir.

Başkanlar, Ersoy’u andı

Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’yla bağımsızlığına düşkün Türk Milletinin duygu ve düşüncelerini anlatmıştır. Türk Ulusunun, yurt ve bayrak sevgisinin, özgür yaşama tutkusunun, haksızlıklara karşı duruşunun, ulusal birlik ve bütünlüğünün simgesi olan İstiklal Marşı, olanaksızlıklar içinde verdiğimiz mücadeleden sonra yeniden şahlanışımızı anlatan eşsiz bir eserdir.

İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ulusal marş olarak kabul edilişinin 98’inci yıldönümünde, başta Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, meclis üyelerini ve Kurutuluş Savaşımıza yürekli kalemiyle destek olan ve milletimize İstiklal Marşını armağan eden büyük şair Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve saygıyla anıyorum.

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu