Sanat

Gölcük Belediyesi sanat çalıştayı başladı

Gölcük Belediyesi ev sahipliğinde Gölcük Vizyon 2023 projesi kapsamında Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliği ile yürütülen ‘Gölcük Sanat Çalıştayı’ 5-9 Kasım 2018 tarihleri arasında sanatseverler ile buluşuyor

Gölcük Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gölcük Sanat Çalıştayı, Gölcük’ün tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan tarih koridorunda yer alan Yalı Evleri, Kazıklı Kervansarayı, Eriklitepe Tabiat Parkı, Yazlık Ilıcası’nı tanıtarak Gölcük’ü, halkın bilim ve sanatla buluştuğu bir merkez haline getirmek amaçlıyla 5 gün süreyle Değirmendere Yalı Evlerinde gerçekleştirilecektir.  Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu El Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Nilgün Şener’in yürütücülüğünü üstlendiği çalıştay, yurtiçinden davetli akademisyen sanatçıların katılımıyla gerçekleşecek. Bu önemli çalıştay öncesinde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Nilgün Fığlalı, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr.Metin Şentürk, Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Poyraz  Gürson,  Gölcük İlçe Milli Eğitim Başkanı Ercan Gülsuyu, Gölcük Müftüsü İlyas Öztel başta olmak üzere çalıştayda yer alacak sanatçılar katıldı.

ÇALIŞTAYIN AMACI NE?

Çalıştayın amacı olarak, “Gölcük’ün tarihi ve kültürel yerlerini gezecek ve kendi üslupları ile yorumlayacak sanatçıların, Gölcük’ün kimlik değerlerinin sanat aracılığı ile belgelenmesine ve gelecek kuşaklara aktarılmasına destek sağlaması bu çalıştayın temel hedeflerinin başında gelmektedir. Bu sayede ilçede nitelikli sanat etkinliklerin yaşanmasına imkan oluşturmak, sanatsal olaylara olan yakınlığı artırarak sanata ilgiyi en üst seviyelere ulaştırmak büyük önem taşımaktadır. Kültür-sanat ile anılan ilçe haline gelmiş Gölcük’ün farkındalığını arttırmak, markalaşmanın son derece önem kazandığı son dönemlerde yöre stratejilerinin doğru saptanmasına dolayısıyla kent kimliği uluslararası düzende tanıtımına destek olacak öğelerin farklı gözlerle ortaya çıkarılmasına fırsat yaratmak temel düşüncedir. Çalıştay ortaklarının sanatsal üretimleri destekleyerek, kent zenginliğinin ve kent mirasının önemli bir parçasını oluşturan bir değer olmasının altını çizmek, marka yönetimine destek vermek ve/veya rol oynamak düşüncesi ile tarihi turistik ve doğal güzellikleri tuvale yansıtarak ölümsüz hale getirmek ve Gölcük’ün marka haritasının çıkarılmasını sağlamak çalıştayın amacıdır” denildi.

Gölcük Belediyesi sanat çalıştayı başladı

“ÇOK SICAK BİR İŞBİRLİĞİ VAR”

Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk yaptığı kısa konuşmasında yapılan bu ortak çalışmaların ilçeye çok büyük katkılar sağladığını belirtip kent konseyi olarak her zaman destek vermeyi sürdüreceklerini belirtti. Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Nilgün Fığlalı da, “Kocaeli Üniversitesi olarak bu tür etkinliklerde olmaktan çok mutluyuz. Gölcük Belediyesi ile yaptığımız ortak çalışmalar da büyük başarılar elde ettik. Çok sıcak bir işbirliği var. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Mutluyuz” dedi.

“ÜNİVERSİTELERLE ÇALIŞMAK BANA KEYİF VERİYOR”

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş , “Belediye başkanı olarak mutlu olduğum anlardan birisini yaşıyorum. 63 yaşındaki yaşamımda 41 yılını belediyede geçirmiş biri olarak bugünkü ortam beni çok mutlu etti. Belediyecilikte insanlara dokunmak mecburiyetindeyiz. Alt yapı, üst yapı, sanat, sağlık, kültür projeleri ile halka dokunuyoruz. Sosyal bağ oluşturuyoruz. Gölcük her yönüyle huzurlu ve barış içinde yaşayan bir kent. 161 bin insan sağlıklı, mutlu, huzur içinde yaşıyor. Biz her zaman kültür ve sanata hakettiği değeri veriyoruz. Nilgün hanım böyle bir öneri ile geldiğinde mutluluk duydum. Başka gözlerin kendi üsluplarıyla Gölcük’ü yorumlaması önemli. Objektif bir değerlendirme bizim açımızdan değerli. Bu noktada üniversite ile birlikte çalışmak çok ama çok güzel. Devam eden birliktelik mükemmel sonuçlar verdi. Bana üniversite ile çakışmak keyif veriyor. Çalıştayımız hayırlı olsun. Çalıştaya katılan akademisyenlere teşekkür ediyorum. Emeği geçenlere tekrar tekrar hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

KÜLTÜREL VE SANATSAL YERLERİNİ GEZECEKLER

Davetli sanatçılar; Prof. Basri Erdem – İstanbul, Prof. Bedri Karayağmurlar – İzmir, Prof. Lale Altınkurt – Muğla, Prof. Melihat Tüzün – Tekirdağ, Doç. Necla Çoşkun – Eskişehir, Doç. Oğuz Yurttadur – Konya, Doç. Nurcan Perdahcı – İstanbul, Doç. Serdar Yılmaz – Düzce, Dr. Öğr. Üyesi Ayhan Çetin – Edirne, Dr. Öğr. Üyesi Nevin Güven – Isparta ilk gün Gölcük’ü gezip ilçemizin kültürel ve sanatsal alanlarıyla ilgili resimler çizecekler ve ilçemizi kendi üsluplarıyla yorumlayacaklar. Çalıştay Cuma günü kapanış programı ile son bulacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu