Güncel

“Üniversitelerdeki hukuksuzluğa alışmayacağız”

Eğitim Sen Kocaeli Şubesi, Aslı Kayhan'ın Kocaeli Üniversitesindeki görevinden alınmasına tepki gösterdi

Kocaeli Eğitim Sen Şubesi, dün itibariyle Kocaeli Üniversitesi’ndeki (KOÜ) görevine son verilen Aslı Kayhan için Kocaeli Eğitim Sen Şube binasında bir açıklama gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan Kocaeli Eğitim Sen Şube Başkanı Suphi Yıldırım, ‘’2004 yılından bu yana görev yaptığı Kocaeli Üniversitesi’nden ilişiği kesilen değerli hocamız Doç. Dr. Aslı Kayhan’ın yıllardır maruz kaldığı hukuksuzlukları kamuoyuyla paylaşmak için buradayız. Sendikamız üyesi ve Kocaeli Üniversitesi Baştemsilcimiz Aslı Kayhan, KOÜ’de göreve başladığı ilk günden itibaren her zaman insan-doğa-toplum yararına üniversite mücadelemizin en önde savunucularından biri oldu. Sadece çalıştığı bölüm ve fakültede değil, Kocaeli Üniversitesi’nde hem akademik ve idari-teknik personelin hem de öğrencilerin yaşadığı her türlü hukuksuzluk karşısında mücadele ve dayanışma içerisinde oldu’’ dedi.

"Üniversitelerdeki hukuksuzluğa alışmayacağız"

ÜNİVERSİTELERDE KEYFİ KADROLAŞMA

Aslı Kayhan’ın doçentlik unvanını 10 yıl önce almış olmasına rağmen; Kocaeli Üniversitesi tarafından doçentlik kadrosunun kendisine verilmediğinin belirtildiği açıklamada ‘’Ülkemizdeki yükseköğretim sistemimizde, doçentlik unvanı aldığınızda otomatik olarak doçentlik kadrosu almış olmuyorsunuz. Elde ettiğiniz unvana uygun kadro alabilmeniz için Üniversite Rektörlüğü’nün kadro ilanına çıkması ve YÖK’ün de bu ilanı onaylaması gerekiyor. Ne yazık ki bu işleyiş üniversitelerdeki kadro tahsislerinin ve atamaların tümüyle keyfiliğe dayanmasına neden olmuştur. Akademik gereklere ve liyakate değil, rektörlüğün istek ve inisiyatifine göre işleyen bu süreç, akademinin ve akademisyenlerin baskı altında tutulmasının, üniversitelerde yandaş kadrolaşmanın, hatta üniversitelerdeki akrabalık kayırmacılığının bir aracı haline gelmiştir’’ denildi.

AKADEMİDE GÜVENCESİZLİK VE BASKIYA KARŞI MÜCADELE ÇAĞRISI

Başta araştırma görevlileri olmak üzere, öğretim görevlileri ve eski adıyla Yardımcı Doçentler, yeni adıyla Dr. Öğretim Üyelerinin güvencesiz olarak çalıştığına dikkat çekilen açıklamada ‘’Ne yazık ki ülkemizin tüm üniversitelerinde pek çok akademisyen bu atama zorbalığı altında çalışmak zorunda kalıyor. Akademisyenlere yönelik en büyük mobbinglerden biri olan bu baskıya karşı Aslı Hoca’nın gösterdiği tavır ve bundan sonra hep birlikte sürdüreceğimiz hukuki mücadele, tüm akademisyenler açısından örnek olacaktır’’ ifadelerine yer verildi.

Kaynak: evrensel.net

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu