Yaşam

Yaşlı, genç bir arada

İzmitliler 7’den 70’e Kuşaklararası Yaşam Merkezi’nde bir araya geliyor

İzmit Belediyesi’nin, Kuruçeşme Yaşam Merkezi içerisinde hayata geçirdiği Kuşaklararası Yaşam Merkezi’nde yaşlılar ile çocuklar bir araya gelerek zihinsel, duygusal, kültürel ve geleneksel aktiviteler gerçekleştiriyor.
İzmit Belediyesi’nin Kuruçeşme’de hizmete sunduğu Yaşam Merkezi, içerisindeki birimleriyle engelli, çocuk, kadın ve 50 yaş üzeri bireylere yönelik sosyal imkanlar sağlıyor. Kültürden sanata, sağlıktan spora birçok alanda hizmet veren Kuruçeşme Yaşam Merkezi’nde, yaşça büyük vatandaşlar ve çocukların bir araya gelerek aktivite gerçekleştirdiği Kuşaklararası Yaşam Merkezi de hayata geçirildi.
Yaşlı, genç bir arada
ETKİLEŞİM TEMELLİ ETKİNLİKLER YAPILIYOR
Kuruçeşme Yaşam Merkezi içerisindeki Olcay Ilıcalı Asırlık Çınar Evi’nden faydalanan 50 yaş üzeri çınarlar ile Çocuk Oyun Odası ve Kısa Mola’dan faydalanan engelli çocuklar zihinsel, duygusal, kültürel ve geleneksel birçok aktivite gerçekleştiriyor. Kuşaklararası etkileşim temelli etkinliklerle büyükler miniklere tecrübelerini, geleneksel oyunları, kültür ve tarihimizi aktarırken minikler de büyüklerine günümüz oyun ve gelişmelerini öğretiyor.
YAŞLILAR VE ÇOCUKLAR TURŞU KURDU
Kuşaklararası Yaşam Merkezi’nde, bilgelik kaynağı olan büyükler ve öğrenmeye hevesli minikler arasında karşılıklı öğrenme süreci gelişiyor. Kuşaklararası Yaşam Merkezi çalışmaları kapsamında Gelenekten Geleceğe etkinliğinde turşu kurma aktivitesi gerçekleştirildi. Büyüklerin turşu kurma tarifi ile çocuklar önce sebzeleri bol su ile yıkadı. Yıkanan sebzeler doğrandıktan sonra kavanozlara doldurulup tuz-sirke karışımı eklendi. Kavanozlarda kurulan turşularla kışa hazırlık tamamlandı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu