Güncel

‘’Kitap okumanız gurur verici”

Başkan Büyükakın, Kütüphane Haftası nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi’nde en fazla kitap okuyan vatandaşlarla bir araya geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 29 Mart- 04 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası nedeniyle, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi’ni aktif olarak kullanan ve en fazla kitap okuyan vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Tahir Büyükakın, “Buraya gelmeniz gurur verici. Sizler bu konuda öndersiniz” dedi. Başkan Tahir Büyükakın, okurlarla gerçekleştirdiği sohbetin ardından en fazla kitap okuyan 10 vatandaşa kitap seti armağan etti. Başkan Tahir Büyükakın, en fazla kitap okuyanlar arasında yer alan ancak vatani görevi dolayısıyla Kütahya’da bulunan er Selami Meydan ile de görüntülü telefon bağlantısı gerçekleştirdi. Başkan, talep olması durumunda er Meydan’ın birliğine kütüphane yapabilecekleri müjdesini verdi.

KAPSAMLI KÜTÜPHANE      

Başkan Tahir Büyükakın okurlarla yaptığı sohbette, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi’nin son derece kapsamlı bir kütüphane olduğunu söyledi. Kütüphanenin Seka Bilim Merkezi ile iç içe olmasının önemine vurgu yapan Başkan Tahir Büyükakın, Genel Konular, Felsefe, Din, Toplum Bilimleri, Dil ve Dil Bilim, Doğa Bilimleri ve Matematik, Teknoloji (Uygulamalı Bilimler), Güzel ve Dekoratif Sanatlar, Edebiyat (yetişkin ve çocuk), Tarih, Coğrafya ana başlıklardaki konularda 20.000 basılı yayının yer aldığını kaydetti. Başkan Büyükakın, kütüphanede ayrıca, dijitalde 23 bin E-Kitapla hizmet verildiğini anlattı.

‘’Kitap okumanız gurur verici”

AVANTAJ VE DEZAVANTAJ BİR ARADA

Eskiden insanların İskenderiye Kütüphaneleri gibi büyük kütüphaneler yaptığını hatırlatan Başkan Büyükakın, “Bugün kütüphaneler bu mekan bağlamını ortadan kaldırdı. Üniversitede yüksek lisans yaparken kütüphanelere giderdik. Doktora döneminde ise online veri tabanından makalelere ulaşmaya başladık. Ama tabii kağıda dokunmak başka bir şey. Okuduğunuz bir cümlenin altını çizmenin keyfi başka. Bazen online okuma mı yoksa kitapla yüz yüze olmak mı iyi diye düşünüyorum. Eskiden bir kitaba ulaşmak için kilometrelerce yol kat ederken, şimdi elektronik imkanlarla o kitaba ulaşabiliyorsunuz. Sanki avantaj ve dezavantaj bir arada gibi” diye konuştu.

SON OKUDUĞU KİTAPTAN ÖRNEK VERDİ

Başkan, avantaj ve dezavantaj bahsi sırasında okurlarla son okuduğu “Davut ve Golyat” kitabı ile ilgili görüşlerini paylaştı. Davut’un elindeki dezavantajın bir anda avantaja dönüştüğüne dikkat çeken Başkan Tahir Büyükakın, bazen dezavantajların insan hayatında avantaja dönüşebileceğini bunun da okumak ve eğitimle mümkün olabileceğini kaydetti. İnsanoğlunun bugün düşünen makineler yaparak her şeye müdahale edebildiğini, sentetik hücrelerin üretilebildiğini ve bu hücrelerden organ yapma aşamasına gelindiğini ifade eden Başkan Tahir Büyükakın, “Dünya başka bir yere doğru gidiyor. Bu rekabette en önemlisi gençlerin okumasını sağlamak, onları kitapla buluşturmaktır. Kur’an-ı Kerim’de ‘Yeryüzünde Allahın ayetleri vardır’ ayeti yer alıyor. DNA, yer çekimi işte bu ayetlerdendir. Bunları anlamımız lazım. Okumayı sevdirmek bizim gelecek nesiller için yapacağımız en önemli işimizdir” dedi.

 

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu