Güncel

“Ben varsam şiddete yer yok”

Kocaeli Valisi Aksoy, “Şiddet olgusu çok farklı uygulama şekilleri ve boyutlarıyla tüm dünyada genel bir sorun alanı oluşturmaktadır” dedi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Farkındalık Programı Aksoy çiftinin katılımlarıyla gerçekleştirildi

Kocaeli Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Valii Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy’un yanı sıra, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, Vali Yardımcısı Suat Yıldız, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan ile Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nilay Coşgun, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

“Ben varsam şiddete yer yok”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü’nün konuşmalarının ardından Vali Hüseyin Aksoy, “Şiddet olgusu çok farklı uygulama şekilleri ve boyutlarıyla tüm dünyada genel bir sorun alanı oluşturmaktadır. Günümüzde yaygın şekilde varlığını sürdüren şiddet pratiklerini ev içinde, kitle iletişim araçlarında, işyerlerinde, sokaklarda kısaca özel ve kamusal yaşamın her aşamasında farklı şekilleriyle gözlemlemek mümkündür. Bireylerin deneyimlediği kültürel yapı, sosyalleşme biçimi ve aile yapısı gibi faktörler bireylerin şiddete eğilimli olmalarında veya şiddet davranışı sergilemelerinde etkili olmaktadır. Pek çok araştırma şiddet davranışının diğer aile üyelerinden öğrenildiğini göstermektedir. Buna göre saldırganlık kadar saldırgan olmama davranışı da öğrenilebilir bir davranış örüntüsüdür. Kadın ve çocuklara yönelik şiddetin devam ediyor olması yeni ve acil önlemlerin alınmasını gerekli kılmaktadır.

“Ben varsam şiddete yer yok”

Şiddet, sonuçları ile bireylerin psikolojik ve fiziksel sağlığını derinden etkileyen bir yıkımdır Kadına yönelik şiddet, ülkemizde olduğu gibi, tüm dünyada toplumsal bir sorun haline gelmiş olup, vicdanlarda derin yaralar açmaktadır. Şiddet ne biçimde olursa olsun kadınların hayatına korku ve güvensizliği sokmakta, temel hak ve özgürlüklerini kullanmalarını engellemektedir. Kadın ve çocuklara yönelik şiddetin devam ediyor olması yeni ve acil önlemlerin alınmasını gerekli kılmaktadır.

Kadına yönelik şiddet, toplumsal hayatın farklı alanlarında kadınların yaşadığı ayrımcılığın en belirgin göstergelerinden birisidir. Kadına karşı şiddetin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar tüm dünya ülkelerinde ve ülkemizde değişik yöntem ve boyutlarda sürdürülmektedir. Ülkemizde kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesi ile çalışmalar çok geniş bir yelpazede kamu, sivil ve tüm tarafların kapsamlı işbirliği ve ortak çabalarıyla yürütülmektedir. Aile içi şiddet vakalarında şiddet mağdurlarının çoğunun kadın olması dolayısıyla kadınlara sunulan hizmetlerin sayısının ve niteliğinin arttırılmasının yanında şiddet uygulayan erkeklere yönelik de çeşitli hizmetlerin planlanması ve hayata geçirilmesi gerekmektedir” dedi.

 

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu