Ekonomi

KOTO meclisinde okul tartışması

KOTO meclis üyesi Faruk Bostan, “Bu okul amacına hizmet etmiyor” iddiasında bulundu

KOTO Temmuz ayı meclis toplantısında konuşan meclis üyesi Faruk Bostan Özel KOTO AOSB Teknik Anadolu Lisesi’nin amacına hizmet etmediğini ve ara eleman yetiştirmek yerine üniversiteye öğrenci gönderdiğini ileri sürdü.

Bostan, “Bizim bu okulun kuruluş amacı KOBİ’lere ara eleman yetiştirmekti. Bu okula 4 milyon lira yardım ettik ama ara eleman yetiştirmek yerine üst akıla hizmet ediyor” iddiasında bulundu

Meclis Başkanlığını Akın Doğan’ın yaptığı toplantıda 4 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantıya KOTO Başkanı Necmi Bulut, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri katıldı. Toplantıda ayrıca Kocaeli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan, Temmuz 2018 İktisadi Görünümü hakkında sunum gerçekleştirdi.

BULUT, FAALİYETLERİ ÜYELER AKTARDI

Aylık faaliyet raporunu okuyan KOTO Başkanı Necmi Bulut, “ İlin ihracat potansiyelini arttırmak için gerçekleştirdiğimiz dış ticaretin finansmanı ve bilgileri için düzenlediğimiz toplantıyı yaptık. Eylül ayında pazar bulma çalışmaları ile ilgili eğitimlerimiz olacak. KOTO destek ofisimiz tüm birimlerimize tanıtıldı. Destek ofisimiz faaliyetlerine devam etmektedir.

İş dünyasını ilgilendiren yasa ve yönetmelikleri yakından takip ederek vergi alacaklarının yeniden yapılandırılması ile ilgili Kocaeli Vergi dairesi ve SGK ile tüm yapılandırmaların anlatıldığı toplantı gerçekleştirildi. 11’inci meslek komitemizin uygulama ve değişiklikler ile ilgili toplantılar yaptı.

 

“KOCAELİSPOR’A SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Kocaelispor’un değerli başkanının bu ay gelmesi çok önemliydi. Hepimizin derdi Kocaeli’ye aidiyet ve markalar. Biz de ifade ettik, ilimizin en önemli markası. Kendi ticari çıkarlarımız için bile bu markaya sahip çıkmalıyız. Kocaelispor’un çıktığı her nokta Kocaeli’nin çıktığı noktadır. Ayakları yere basan, reklam kokmayan çalışmalarından dolayı bir Kocaelili olarak kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte yanlarında olacağız. Bir yıl sonu programımız olacak, komitelerimizin çalışmalarının değerlendirildiği. Kocaelispor’akendi sektöründe en çok üye getirenlere de ödül vereceğiz. Üyelerimizin aidatları ile ayakta tuttuğumuz bir okulumuz var. Bu okulumuzun MARKA’da 640 Bin TL’lik proje bütçesi kabul edildi.  Bu da bize ve okulumuza katkı sağlayacak bir şey” diye konuştu.

“ULUSAL ÖLÇÜM NOTU YÜKSELDİ”

Kocaeli Üniversitesi  İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan, Temmuz 2018 İktisadi Görünümü hakkında sunum gerçekleştirdi. Bayrakturan, “24 Haziran genel seçimleri ile şekillenen yeni siyasal sistem çerçevesinde Başkan ve bakanlar yemin ederek görevine başladı. G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları Arjantin toplantısına katılan Hazine ve Maliye Bakanı, enflasyonun kontrol altına alınacağı vurguladı. OHAL sona erdi. Yabancı algısı ve fon girişleri bakımından pozitif etkisi beklenmektedir. Standard and Poor’s Türkiye ‘nin ulusal ölçüm notunu yükseltti. AB liderleri, Türkiye’ye göçmenler için taahhüt edilen 3 mr € desteğin ödenmesine karar verdi” açıklamasını yaptı.

“BORÇ KONUSUNDA 28’NCİ SIRADAYIZ”

Konuşmasına devam eden Bayraktutan, “Uluslararası finansal danışmanlık şirketi McKinsey’nin hazırladığı, 47 gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeyi kapsayan Gayrisafi yurt içi hasılasına oranla borcu en fazla olan ülkeler listesinde, ABD, İngiltere, İtalya, Fransa ve İtalya gibi ülkeler ilk 20’de; Türkiye 38-39. sırada yer aldı. Hesaplamada, hane halkı finans dışı şirketler toplamı baz alındı. Türkiye, gayrisafi yurt içi hasılasına oranla borcu en yüksek ülkeler sıralamasında yüzde 104 ile 38. sırada yer aldı” dedi.

 

“BU OKUL ARA ELEMAN YETİŞTİRMİYOR”

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Faruk Bostan, “Bugünkü söz almamın sebebi okulumuzla ilgili. Biz bu okula mali destek veriyoruz. Bu okulun kuruluş amacı vardı. Bu okula bir ziyaret gerçekleştirdik. Bizim bu okulu kurarken kuruluş amacı KOBİ’lere ara eleman yetiştirmekti. 4 Milyon lirabu okula yardım ettik. Bu okula gelecek olan öğrencilerden biz yüzde 3’e tekabül eden bir puan istiyoruz. Bu çocuk ara eleman olmaz. Bu çocuk üniversiteye gidecekse bu okula ne ihtiyaç var? Burada ara eleman yetişmiyor. Gayet zeki, pırlanta gibi çocuklar var. Ama bu işi normal okullar yapıyor. Benim operatöre, kaportacıya ihtiyacım var. Biz bunlar yetişecek diye senelik 1 Milyon -1 Milyon ödüyoruz.  Çocuklara puan şartı koymasak ve onlara açık açık ara eleman olacaklarını söylememiz lazım. Biz yarışmacı çocuklar yetiştiriyoruz. Burası bir üst akılla kurulmuş ve biz bu üst akıla hizmet ediyoruz. Kuruluş amacının dışında bu okul hizmet edecekse sıkıntı vardır. Bu okul kuruluş amacına hizmet etmiyor bir üst akıla hizmet ediyor.  Biz bu paraları boşuna vermişiz. Ben söylediğim her şeyin arkasındayım bu okul 1 yıl sonra ilk mezunlarını verecek. Bizde sayın Cumhurbaşkanımız gibi aldatıldık dememek için bunu diyorum.  Burada ara eleman yetişmiyor.  Kurumsal yapımıza uygun donatılmış şekilde hizmet veriyor” eleştirilerde bulundu.

 

BOSTAN’A CEVAP GECİKMEDİ

Faruk Bostan’a cevap veren KOTO başkanı Necmi Bulut, “Hiçbir üst akıl falan tanımıyorum. Bir süreç geçirdik ama bu okul Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet ediyor. Meslek lisesi olarak kuruldu. Ama doldur boşalt yapamayız, bir puanlama yapılıyor. Ama üst akıl sözlerine katılmıyorum” dedi. Okul ile ilgili bilgiler veren yönetim kurulu üyesi Yusuf Ziya Uludüz, Türkiye’de her ilde 2 veya 3 üniversite var. Veliler çocuklarının üniversiteye gitmesini istiyor. Herkes bunu istiyor. Ara elaman olabilecek öğrencileri yetiştirmeye çalışıyoruz. Çocukların birçok şeyi bir araya getirerek yetişmesi gerekiyor. Bir operatörün belli kodları bilmeden araç kullanması imkansız. Biz sokaktan vasıfsız elemanları ara eleman yapamayız” diye konuştu. Son olarak konu ile ilgili söz alan meclis üyesi Yaşar Can, “Ben de okul konusunda Faruk beye katılıyorum ve bunu 4 senedir söylüyorum.  Bu okul ara eleman yetiştirmek zorunda. Üniversiteye giden her eleman bizim için kayıptır” dedi.

 

 

 

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu