Eğitim

Sosyal Bağış Hareketi’nden çağrı

Sosyal Bağış Hareketi, herkesi Türk Eğitim Derneği için bağışa çağırıyor

Türkiye’de bireysel bağış ve sivil toplum farkındalığını artırmayı amaçlayan Sosyal Bağış Hareketi’nde bu ay tüm destekler, 19Temmuz Perşembe günü Türk Eğitim Derneği için toplanıyor.

Her ayın ikinci perşembe gününü Sosyal Bağış Günü ilan ederek farklı sivil toplum kuruluşlarının projelerini sosyal medya üzerinden geniş kitlelere tanıtan Sosyal Bağış Hareketi bu ay Türk Eğitim Derneği için bağış çağrısında bulunuyor.

Türkiye’nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği, “Türk Maarif Cemiyeti” adıyla Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kadroların öncülüğünde 31 Ocak 1928’de kuruldu. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin önde gelen temsilcilerinin ve işadamlarının büyük fedakârlıklarıyla kurulan Cemiyet, ülke çapındaki başarılı çalışmaları nedeniyle 12 Aralık 1939 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla “kamu yararına çalışan dernek” statüsünü kazandı ve 1946 yılında “Türk Eğitim Derneği” adını aldı.

Köklü bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulduğu günden beri eğitim alanında faaliyet gösteren Türk Eğitim Derneği, ülke genelinde okullarını yaygınlaştırarak, daha çok sayıda öğrenciye çağdaş ve nitelikli bir eğitim sağlamanın yanında, eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle başarılı fakat maddi olanaksızlıklar nedeniyle nitelikli bir eğitime erişemeyen öğrencilere burs sağlıyor. Bu kapsamda, geleceğe yön veren çocuklar yetiştirme hedefiyle gün geçtikçe çeşitlenen benzersiz bir burs sistemiyle hizmet veriyor.

1928 yılından bu yana burs veren Türk Eğitim Derneği’ sayesinde  bugüne kadar 48 bini aşkın öğrenci burs olanağına kavuştu. 2003 yılında Tam Eğitim Bursu sistemini hayata geçiren Türk Eğitim Derneği’nin burslarından ve TED Okulları başarı burslarından şu an 3 bin 816 öğrenci faydalanıyor. Oldukça kapsamlı ve benzersiz olan TED burslarından faydalanan öğrencilere maddi desteğin yanı sıra akademik, sosyal, sportif ve kültürel alanlarda da destek sağlanıyor.

2017-2018 eğitim öğretim yılı itibarıyla TED Okulları ve TED Üniversitesi’nde eğitim alan öğrenci sayısı 32 bin 345’e ulaştı. TED bünyesinde, “Ortak Paydamız Eğitim” mottosuyla 2012 yılında kurulan TEDMEM ise, eğitim sistemi için proaktif bir şekilde, kanıta dayalı araştırma verisi, fikir ve yayın üretip kamuoyuna mal etmeyi amaçlayan bağımsız bir düşünce kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor. TEDMEM’in çalışmaların temel amacı, bu ülkenin bütün çocuklarının daha mutlu bir geleceğe kavuşması için hizmet etmek. Bu hizmeti yürütürken, eğitim politikalarında alışılmış olan düşünce ve duygu kalıplarının ötesine geçmeyi hedef olarak görüyor.

Türk Eğitim Derneği tarafından, eğitim sisteminin bütün parametrelerini içerecek bir dönüşüm hedefiyle geliştirilen 2015-2022 Ulusal Eğitim Programı, bir sivil toplum kuruluşu tarafından geliştirilen ilk eğitim programı olma özelliğini taşıyor. Ayrıca Türk Eğitim Derneği, okul öncesinden yükseköğretime kadar uyguladığı eğitim çalışmalarının yanında, dünyadan ve ülkemizden alanlarında uzman eğitimcilerin, liderlerin, iş adamlarının ve siyasetçilerin değerli katılımlarıyla Uluslararası Eğitim Forumları düzenlemeye ve eğitim alanındaki çalışmalara dünya çapında da destek vermeye devam ediyor. En son 2016 yılındadüzenlenen ve dünyaca ünlü Kuantum Fizikçi ve Fütürist MichioKaku’nun da çağrılı katılımcı olarak yer aldığı etkinlikte, eğitimin değişen dünyadaki yeri, iş dünyasının eğitimden beklentisi, eğitimin geleceği gibi konular konuşuldu.

DOĞRU KARARI VERMEK ELİMİZDE

Yıllardır ülkemizdeki eğitim sorunlarına çözüm önerileri sunduklarını söyleyen Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “Üzerinde en çok durduğumuz konu, eğitimdeki fırsat eşitsizliği sorunu. Doğru karar ve uygulamalarla bu sorunu en aza indirmenin mümkün olacağını biliyoruz. Verilen burslarla, başarılı öğrencilerimizin geleceklerini inşa etmelerine destek oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz.Sosyal Bağış Hareketi’nin bu önemli projesinde yer almamız bu açıdan çok önemli. Hedefimiz, 10.000 genç meşale ile daha aydınlık bir Türkiye! Herkesi Sosyal Bağış Günü’nde bağış yaparak bir meşale yakmaya davet ediyorum” dedi.

Gelin, Sosyal Bağış Günü’nde Türk Eğitim Derneği’ne bağış yaparak maddi olanakları yetersiz çocuklarımızın kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için onlara destek olalım. Türk Eğitim Derneği’ne 19 Temmuz Perşembe günü Türk Eğitim DerneğiFacebook sayfası bağış butonu ve web sitesindeki online bağış sayfası üzerinden bağış yapabilirsiniz.

‘Türk Eğitim Derneği’ ve ‘Sosyal Bağış Hareketi’ için kullanılacak hashtagler; #birinizhepimiziçin #sosyalbağışhareketi

Bağış yapmak için;

http://www.ted.org.tr/TR/Genel/BelgeListeDetay.aspx?F6E10F8892433CFFA79D6F5E6C1B43FF2D88412156A07E5B

https://www.facebook.com/tedgnlmrkz/

facebook.com/sosyalbagishareketi

instagram.com/sosyalbagishareketi

twitter.com/BagisHareketi

www.turkegitimdernegi.org.tr

Türk Eğitim Derneği, 1928 yılında, Atatürk’ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Başarılı fakat olanakları sınırlı öğrencilere burslar vermeyi, yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okullar ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş köklü bir sivil toplum kuruluşudur. Türk Eğitim Derneği; Üniversitesi, 38 okulu, temsilcilikleri, öğrenci yurtları, düşünce kuruluşu, senfoni orkestrası, okullarının mezun dernekleri ve spor kulüpleri ile faaliyet göstermektedir.

Sosyal Bağış Hareketi Hakkında

Sosyal Bağış Hareketi, başta çocuklar, kadınlar, hayvanlar olmak üzere ihtiyaç sahibi herkese ve doğaya hak ettiği yaşamı sağlayabilmek için mücadele eden, ortaya koydukları ile hepimizin yüreklerini fetheden sivil toplum kuruluşlarını (STK) desteklemek ve sosyal medya dünyasını beğenilerden ve paylaşımlardan bir adım öteye taşımak hayali ile başlatılmıştır. Sosyal Bağış Hareketi, dışarıdan bakıldığında çözümsüz görünen sorunlar karşısında “çaresi var!” diyen, çözüm için inisiyatif alan, çözümü üreten sivil toplum kuruluşlarını desteklemekte, herkesi de bu kampanyayı desteklemeye davet etmektedir. Türkiye’de bireysel bağış bilincini uyandırmak amacıyla her ayın ikinci perşembe gününü ayın sivil toplum kuruluşuna güç vermek, ihtiyaçlarını karşılamak ve onu cesaretlendirmek için “Sosyal Bağış Günü” ilan etmiştir.

facebook.com/sosyalbagishareketi|instagram.com/sosyalbagishareketi|twitter.com/BagisHareketi

 

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu