“Karamürsel’den dünyaya açılacağız”
Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, virüsü yok eden cihazlarının tanıtımında dünyaya açılacaklarını söyledi
Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım öncülüğünde bir araya gelen genç girişimciler, UVC ışınlarından yararlanarak virüsü yok eden cihazı tasarladı ve üretime geçirdi. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Korona virüsün ülkemizde görülmesinin ardından genç girişimciler ile yaptıkları çalışmalar sonucunda UVC ışınlarının kullanılarak cihaz üretmek için kolları sıvadı. Milli ve yerli dezenfektan cihaz, MMS Makine sahibi Serdar Avcı ve Mehmet Öztürk’ün AR-GE çalışması neticesinde hayata geçirildi. Kocaeli Üniversitesi öğretim üyelerinin de önerileri doğrultusunda geliştirilen cihazdan başarılı sonuçlar alınınca CE patent başvurusu yapıldı.
CİHAZLARIN ÖZELLİKLERİ
Lise öğrencisi Murat Mertfırat tarafından yazılımı da yapılan cihaz, 6-8 saniye içerisinde dezenfekte edebiliyor. HNT 1921 tünel isimli cihaz; market, eczane, restoran, kargo firmaları gibi ambalajlı ve ambalajsız ürünleri; virüsler, bakteriler, mantar ve küften arındırıyor. HNT 1935 Kule isimli cihaz ise havada asılı duran virüs ve bakterileri yok etme özelliğine sahip. Kapalı alan, depo, eğitim kurumları, spor tesisleri gibi insan trafiğinin yoğun olduğu alanlarda etkili oluyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Yıldırım, “16 yıllık bir belediye başkanlığı geçmişine sahip birisi olarak buradayım. Çok ön planda olmayı sevmem, konuşmam gerektiğinde konuşurum. Amacımız yapmamız gerektiğinin bilinciyle gece gündüz bu güzel ilçemize hizmet etmektir. Burada olmamızın nedeni beni çok heyecanlandıran bir ürünün tanıtımı. Benim için belediyecilik bir maraton, başkanlar ise maratoncu. Bu maratonda koşabileceğimizi, fikirlerimizi ve ideallerimizi paylaşıyoruz.
“DÖRDÜNCÜ MARATONU KOŞUYORUZ”
Bu maratonun 3’ncü 5’nci ayında ben şöyle koştum böyle koştum demenin bir anlamı yok. Çünkü zaten vatandaş da bununla ilgilenmiyor, elde ettiğiniz başarıya bakıyor. Allah’a hamdolsun vatandaşımız bana dört kez onlarla buluşmayı nasip etti. Dördüncü kez bu maratonu koşuyoruz. Yaptığımız hizmetlerin fiziksel değişime katkısı elbette kaçınılmaz ancak vatandaşın gönlüne girmek en önemlisi. Milletimizin bize verdiği imkanları başarı diye onlara anlatmanın başarı olmadığını biliyorum. Gerçekleri milletimiz zaten gördü. 20 yıl öncesinden çok başka bir Karamürsel’de yaşıyoruz. Bugün önünde bulunduğumuz hizmet binası, sosyal tesisler, hayvan barınağı ve anlatmaya başladığımız zaman söyleyeceğimiz öyle çok şey var ki. 20 yıl önceden başlayan bir süreçte belediyeciliği farklı gösteren bir tabir vardı” dedi.
“MUHALİF PARTİLERİN ELEŞTİRİLERİNİ DİNLEDİK”
Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hepimizin kabul ettiği değişen bir dünya ve gelişen bir Türkiye var. Olduğumuz yerde yerimizi alabilmemiz için dünyaya bakabilmeyiz gerekiyor. Atatürk’ün bize gösterdiği muasır medeniyetler seviyesini bile yeterli bulmuyoruz ki seviyenin üstüne çıkmaya çalışıyoruz. Anadolu coğrafyasında yaşamak bedel ister. Bu coğrafyada kök salabilmek adına çok büyük bedeller ödüyoruz. Bu coğrafyada var olabilmek adına devlet eliyle ya da yatırımcılarla bir şeyler yapmamız gerek. Bireysel ihtiyaç ve taleplerin karşılanmadığı nedeniyle eleştirilerle karşılaşabiliriz. Hele de sosyal medyada ortaya attığınız bir cümle size kat be kat problem çıkarabilir. elbette eleştirinin güzeli arkasından bir öneri getirir. Karamürsel’de bunu sağladık. Çeşitli muhalif partilerden yapılan eleştirileri dinledik gerektiğinde onlara da teşekkür ettik. Yeni nesil belediyeciliğin altında yerli ve milli üretimi desteklemek var.
“ORTAK AKIL KOYDUK”
Huzursuz komşu, insanı ev sahibi yaptığı gibi geçmişteki Türkiye’yi arzulayan ve özleyen komşularımız bize vermediklerine pişman oldukları siha ve ihalarla savunma sanayimiz, hayranlık uyandırıyor. Bu söylemden yola çıkarak, bu süreci idare ederek ortak bir akıl koyduk. Yerel yönetimlerimizin de desteğiyle bu süreci çok akıllıca atlattık. Ama bu süreç ne kadar atlatıldı?
“HAVAYA SÖZ SÖYLEMEDİK”
Serdar kardeşim ve Mehmet kardeşimle birlikte ortaya koyduğumuz reel bir çalışma. Bu çalışma 3 ay önceye dayanıyor. Bunu bir an önce sizinle paylaşabilirdik ama ben hep şunu söyledim. ‘Biz havaya söylenmiş kelimelerle basının karşısına çıkamayız. Biz bunu yaptık denedik ürettik sonuç aldık demeliyiz’ Belki bunlarla mı bizim karşımıza çıktılar diyebilirsiniz ancak ilerde savunma sanayinde, sağlıkta, sosyal yaşantının içinde olan her yerde karşılaşabileceksiniz.
“BİZ DÜNYA SINIRLARINI AŞMAK İSTİYORUZ”
Birkaç arkadaşımız birkaç taksiyi temizleyerek ilçe sınırlarını aşmak istiyor olabilir ama biz dünya sınırlarını aşmak istiyoruz. İngiltere’yle görüşmeye devam ediyoruz distribütörlük anlaşmasının ortasındayız. Bu makinen üretimi Karamürselli gençler tarafından yapıldı. Biz bu projeye girerken gençlerimizi yapılabilirliğine inandığımız projelerimizi yapmaya ittik. Gerçek anlamda reel çalışan kapasitesi olan firmalar tarafından talep gören bir ürün ortaya koyacağız”
“GELECEĞE HAZIRLANANLAR BAŞARILI OLACAKLAR”
Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın ardından kürsüye gelen Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, “Yeni bir şeyler koymak adına yapılanları tebrik ediyorum. Arkadaşlarıma bundan sonra yapacakları her işte başarılar diliyorum. Şimdi yeni işler açmak gelişmenin temeli. Yaşadığımız kriz döneminde geleceğe hazırlananlar daha başarılı olacaklar. Bu bağlamda ben kolektif bir bağlantı olan kamu öğrenci girişimci iş ortaklığı olan tüm arkadaşlarımı kutluyorum. İnşallah ilçemizde insanlığa katkılar sunacak işler yaparız” diye konuştu.