Siyaset

Türkiye’nin yönetilmediğini biliyorum”

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Toprak, “Bugünkü iktidarı kimin yönettiğini bilmem ama Türkiye’nin yönetilmediğini çok iyi biliyorum” dedi

Ufuk Bagan ( Hür Kocaeli) İzmit (Özel)- FOX TV kanalında canlı yayına çıkan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın konuşmasının bir bölümünde; “Türkiye’yi Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek yönetiyor” sözlerini ilettiğimiz CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “Bugünkü iktidarı kimi yönettiğini bilmem ama Türkiye’nin yönetilmediğini çok iyi biliyorum” yanıtını verdi.

“Üçünde de çırak çıktı”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın bu söylemi üzerine konuşan Toprak, “ İktidarın bir savrulmanın içerisinde olduğunu biliyorum. Bugünkü iktidar; ne iç politikada ne dış politikada artık devletin bir politikası değil. Suyu akışına bırakarak günü kurtarmaya çalışıyor. Eğer Türkiye Cumhuriyetini yöneten iktidarın bir yönetilme mantığı olsaydı” diyen Erdoğan Toprak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik; “Üç tane büyük olay yaşadık son zamanlarda. Bir tanesi Suriye’dir. Aktörlerden biriyiz. Bir tanesi Libya’dır. Aktörlerden biriyiz. Bir tanesi de Azerbaycan’dır. Orada da aktörlerden biriyiz. Ama üçünde de çırak çıktı. Libya’da masa kuruldu; Türkiye o masada yok. Suriye’de masa kuruldu; Türkiye o masada yok. Azerbaycan’da, Rusya’da masa kuruldu; Türkiye o masada yok” eleştiride bulundu.

Türkiye’nin yönetilmediğini biliyorum”

“Evlerde dert kaynıyor artık”

Toprak sözlerinin devamında; “Türkiye şu anda yönetilmediği için de bu sorunlar yaşanıyor. Bu sorunlar öyle bir yaşanıyor ki artık evlerde tencereler kaynamıyor. Evlerde dert kaynıyor artık.  Türkiye Cumhuriyetini bir akıl yönetseydi, Türkiye, Suriye bataklığına girildiğinde bu akıl devreye girseydi; ‘Biz buraya niye giriyoruz? ’ demez miydi? Derdi. Türkiye’nin neyine mal oldu? 5 milyon göçmen bu ülkenin 40 milyar dolar servetine mal oldu. Ve şu anda geldik; ‘Kandırıldık’ diyor ve masalarda yokuz. Türkiye Cumhuriyetini yöneten AKP iktidarı ve Tayyip Erdoğan’ın ilk seçimde gideceğini biliyorum” ifadelerini kullandı.

“Halka vereceğimiz ucuz ekmeğe göz diktiler”

“Bugüne kadar; ‘CHP yönetemez, CHP yoksullara yardım edemez’ diye kara bir propaganda vardı” diyen Toprak şöyle sürdürdü konuşmasını: “Allah’ın izniyle aldığımız belediyelerde, 11 Büyükşehir belediyesi ve diğer belediyelerde; onlar üç tane maskeyi dağıtamazken Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, devletin tüm kurumlarının engel olmasına rağmen, bağışlarına el koymasına rağmen; biz bu hizmeti halka sunduk. Şu anda halkımıza vereceğimiz ucuz ekmeğe dahi göz diken AKP’nin bakanları engellemeye çalışırken Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri Halk Ekmeğin o araçlarını caddelere koyarak dağıtmaya devam ediyoruz. Yoksulumuza sahip çıkacağız. Kimsesizimize sahip çıkacağız. Vatandaşımıza, esnafımıza sahip çıkacağız. Buna kimse engel olamaz.

“Ülkeyi aslanlar gibi yöneteceğiz”

Erdoğan Toprak, “Sayın Parti Meclis üyem Bülent Tezcan’ın dediği gibi yerelden başlayan iktidar devam edecek. Şu anda bu ülkeyi kimin yönettiğini bilmiyorum, çok emin değilim ama Allah bize o günü gösterdiğinde de biz Cumhuriyet Halk Partisi; sizlerle, bu kadrolarla bu ülkeyi aslanlar gibi yöneteceğiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu