Trabzon’da yaşayan, kendine has duruşu ve Karadeniz’i anlatan şarkılarını seslendirerek, adeta ustalara taş çıkaran 15 yaşındaki Ceren Ece Öksüz, Sakarya LC Haber Ajansını ziyaret ederek, müzik çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Gazeteci Levent Candan ile gerçekleştirdiği röportaj sonrası, ufak bir konser veren Karadenizli Solist Ceren Ece; gitarıyla seslendirdiği şarkısı ise dinlenmeye değerdi.
Karadenizli genç Solist Ceren Ece Öksüz
Annesi Gümüşhane Torul, babası Giresunlu olup Trabzon’da doğup yaşamını sürdüren Trabzon Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Karadenizli genç Solist Ceren Ece Öksüz; tüm şarkılarını Karadeniz’e mal olduğu için kendisini “Karadenizliyim” olarak tanıtıyor. Ceren Ece Öksüz; annesi ile birlikte geldiği Sakarya ziyaretinde LC Haber Ajansı’nı ziyaret ederek, Ajans Başkanı Levent Candan ile görüştü.
Anaokulu’ndan bu güne
Müzikle anaokulunda okuduğu dönemlerde tanışan, çevresinin keşfi ile yavaş yavaş kendi sesini keşfetmeye başlayan Karadenizli genç Solist Ceren Ece Öksüz; ailesinin desteği ile müzik dersleri almaya başladı. Her şey o yıllarda katıldığı bir müzik gecesinde okuduğu solo şarkı ile başladı. Burada misafirlerden aldığı motive ile müzik hayatına devam etti. Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi olan Ceren Ece; aynı zamanda dışarıdan da müzik eğitimi almaya devam ediyor.
“Müzik gerçekten bambaşka bir şey”
Yaşının genç olmasına rağmen müzik piyasasında çok olumlu yanlarını gören çiçeği burnunda sanatçı; “Müzik gerçekten bambaşka bir şey. Kendi coğrafyamızın ezgilerini yaşatmam bize gurur verici bir durum. Dışarıdan baktığımda bir nebze kültürümüze hizmet etmiş oluyoruz. Müzik beni çok mutlu etmekle birlikte, şimdiye kadar hiçbir olumsuz olmadı. Yani müzik bana çok güzel şeyler kattı. Ben tüm sanatçı büyüklerimi dinlerim ve onlardan bir şeyler aldığıma inanıyorum. Örnek aldığım çok isim var. Mesela; yaşayan efsane Sinan Akçal, Rahmetli Bahattin Çamurali, Giresunlu üstatlarımızdan Kâtip Şadi, Rizeli Mustafa Sırtlı, Rahmetli Kazım Koyuncu ve Erkan Baba Erkan Ocaklı. Bunlar bizim için çok büyük üstad” dedi.
“Kültürümüzü yaşatarak, gelecek kuşaklara aktarmak”
Gitar çalmayı hiçbir eğitim almadan kendi başına öğrendiğini ifade eden Öksüz; “Halen daha öğrenmeye devam ediyorum. Okulumda, ana enstrümanım kemençe ve bunun eğitimini alıyorum. Fakat İnşallah yavaş yavaş piyano ve bağlama eğitimleri de almaya başladım. Hedeflerim arasında, akademik olarak baktığımda, daha iyi hizmet etmek için ben önce işin eğitimini almak istiyorum. Kültürümüze daha köklü üniversitelerin konservatuar bölümünü istiyorum. Ardından Karadeniz müziğinin yanı sıra Anadolu Türküleri, Türk Halk Müziği’nde de kendimi geliştiriyorum. Amacım bu şekilde dediğim gibi hep coğrafyama hizmet eden o bölgenin kültürünü yaşatan ezgilerimizi gelecek kuşaklara aktarmak için iyi bir sanatçı olmak istiyorum” diye konuştu.
“Karadeniz’imize hizmet eden bir sanatçı olacağım inşallah”
Karadenizli bir sanatçı olmanın her tür müzikte dez avantajı olduğunu ifade eden genç Ceren Ece; “Çünkü iyiler ön plana çıkamıyor ama çok da büyük bir kayıp değil. Sen iyiysen her zaman nasipte de varsa çalışarak çabalayarak bir yerlere varabiliyorsun. Ben şahsen yavaş yavaş tanınmaya başlanıyorum. Onun dışında ben küçüklükten beri etkinliklerde festivallerde yer aldım. İnşallah bundan sonraki süreçlerde de olur. Bana desteklerinden dolayı ise başta ailem olmak üzere, burada bizi ağırladığı içim LC Haber Ajansı’na ve tüm sevenlerime çok teşekkür ederim. Ben, bundan sonra da İnşallah kültürüm için ben çalışmaya hep devam edeceğim. Desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimi iletiyorum sağ olsunlar. Beni sosyal paylaşım sitelerim olan https://www.instagram.com/cereneceoksuz/ veya https://www.facebook.com/cereneceoksuz https://www.youtube.com/channel/UCKzb9CuLIqor8BRTszDtrtg adreslerimden takip edebilirler” dedi.