Beyin İhsan’dan görkemli açılış
Beyinci İhsan, ‘’Teknoloji Buluşması’’ ile bir ilki daha gerçekleştirdi
Büyük ilgi gören açılışta Sakarya’nın önde gelen isimleri bir araya geldi. Açılışa katılan davetliler arasında; AK Parti Sakarya Milletvekilli ve Motosiklet Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, SESOB Başkanı Hasan Alişan, SATSO eski Başkanı, Sakarya Kent Konseyi Başkanı Erol Öztürk, Katlı Pazar Yeri Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Demir, BİMUD Genel Başkanı Yusuf Uygur, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Şefi Akif Yener, Serbest Siyasetçi Ender Serbes, LC Haber Ajansı Başkan Levent CANDAN, İşadamları, BİMUD Yönetim Kurulu Üyeleri, Kurul Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, il ve ilçe başkanı ve yönetimleri, esnaflar, öğrenciler ve çok sayıda davetli yer aldı.
21 yıllık meslek hayatında başarıdan başarıya koşan, Türkiye genelinde Peugeot Yetkili Bayiiler arasında düzenlenen ‘Teknik Bilgi’ yarışmasında 3 kez üst üste Türkiye Şampiyonu olan ve Türkiye’yi Fransa’da temsil ederek Dünya genelinde 170 uzman teknik danışman arasında yerini alan, Beyinci İhsan lakaplı AdaOtogarage Elektronik uzmanı İhsan Boya bir ilki daha gerçekleştirerek ‘Teknoloji Buluşması’ açılışında teknoloji severlerle bir araya geldi. Ülkemizde üretilen ve gelişmekte olan teknolojilerin tanıtıldığı açılışı, Sakarya’nın yakından tanıdığı ve birbirinden değerli çalışmalara imza atmış olan gazeteci, yazar ve oyuncu Özcan Yemiş üstlendi.
“Eğitim AR-GE merkezimizin bilim buluşmasına hepiniz hoş geldiniz”
Bilim Buluşması açılışında genç beyinlerle bir araya gelen Beyinci İhsan, açılış konuşmasında gerçekleştirdiği ve ileri vade de yapmayı tasarladığı projelerinden kısaca bahsetti.
Sanayi müzesi
İşyerini modern bir işletmeye çevirebilmek için mücadele verdiğini ve AR-GE merkezini bir sanayi müzesi gibi tasarladığını söyleyerek gerçekleştirdiği projelere değinen Boya, ‘’Daha önce otomotiv ile hiçbir bağı olmayan gençlerimize bu sektörü sevdirerek meslek sahibi ettim. Kendi personelimi yetiştirdiğim gibi sanayimizin daha kaliteli yeni teknolojilere anında ulaşabileceği bir iletişim sistemi kurdum. Ustalarımızın kaynaşmalarını ve bilgi alışveriş yapabileceği bir platform planladım. Otomotiv arızalarını çözebilmeyi kolaylaştırmak ve yanlış tespitleri asgariye indirebilmek için ‘Motokont’ adında bir cihaz geliştirdim. Fırsat verildiğinde yeni projeler çıkarabilecek gençlerin önünü açabilecek ve pratik uygulama merkezi kurdum” dedi.
Teknoloji şehri Sakarya
Genç beyinlerin önünü açmak istediğini her fırsatta vurgulayan Boya, teknoloji anlamında Sakarya’nın bir yere gelmesi için birlikte hareket etmemiz gerektiği çağrısında bulundu. Boya, ‘’Teknoloji fuarında Sakarya’nın ismi kaç projede geçiyor? Yerli oto neden Sakarya değil de Bursa? Bursa, Türkiye’nin ili de Sakarya üvey evlat mı? Neden Bilim Vadisi Gebze’de? Sakarya’mızda bu kalitede insan yok mu? Bu soruları sorduğum da beraber bir şeyler yapmamız gerektiğini ve bu yolda birlikte hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum’’ ifadelerini kullandı.
Bilim Teknoloji Vadisi
Gelecek planlarında millet bahçelerinden az talep gören bölgeleri Bilim Teknoloji Vadisi’ne çevirmek şeklinde projesinden bahseden Beyinci İhsan, “Oto sanayi denince Sakarya deniliyordu. Niye şimdi ‘Teknoloji Şehri Sakarya’ denmesin’’ diyerek sözlerine son verdi. Birçok teknoloji severi bir araya getiren Boya, açılış konuşması sonrası Eğitim Ar-Ge Merkezi’ni gezdirerek yapılmış olan yeni buluşlar hakkında bilgiler verdi.
Beyinci İhsan farkı
Bilim insan ve mucitlerini Türkiye’ye kazandırıp başlangıcını da Sakarya’da yapmayı planladığını belirten İhsan Boya, “Sizlerin de önemli destek ve katkılarınızı bekliyoruz. Kendinize ait kabuğu kırın ve bu bilim yolunda ışık olsun. İnsanlar buluşları görüp beğendikçe ve dahası faydalı oldukça, aklınızda çok daha fazlası ve büyük fikirler doğacaktır. Her insan bir mucittir, hepimizin içinde aslında böyle bir yetenek var. Fakat siz kendinizi daha keşfedemediğiniz için onlara ulaşamıyorsunuz. İnşallah buna ulaşabilmeniz için de bu size bir yol gösterici olacaktır. Bilim insanları sizin hizmetinizde olup, gece gündüz Türkiye’nin aydınlık geleceği için var gücümüzle çalışacağız. Burada bir ışık da siz olacaksınız ve biz de sizlere yol gösterici olacağız. Hepinize geldiğiniz için çok çok teşekkür ediyorum” dedi.
“Yapılmayacak hiçbir şey yok”
Sakarya Ak Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu, hiçbir şeye ‘olmaz ve yapılmaz’ gözüyle bakılmaması gerektiğinin altını çizdiği konuşmasında, “Şu an teknoloji öyle bir hâle geldi ki-otomotiv sektörü de dahil-bu anlamda yazılım çok önemli bir konum teşkil ediyor. Beyinci İhsan abimizin yaptığı çalışmalarla birlikte yürüttüğü projelerin, Sakarya ve Türkiye’mize teknoloji alanında çok farklı ve kolaylık sağlayıcı yenilikler getireceğine ve bunun beraberinde benzersiz işlere imza atacağına yürekten inanıyorum. Şahsen elektronik alanında ne zaman bir sıkıntım olsa İhsan ağabeye telefon açarım. Rabbim utandırmasın inşallah. Sakarya’mıza ve Türkiye’mize hayırlı uğurlu olsun inşallah” dedi.
“Beyinci İhsan, Sakarya’mızın gururudur”
Sakarya Katlı Pazar Yeri Kalkındırma ve Dayanışma Derneği ve Osmanlı Ocakları 1299 Sakarya İl Başkanı Mehmet Demir, Beyinci İhsan lakaplı İhsan Boya’nın çok değerli bir insan olduğunu ve başarılı işlere imza atacak potansiyel taşıdığını belirterek,”Başta Sakarya ve ülkemiz adına çok güzel işler yapacağına inanıyoruz. İhsan bey, hepimizin gururudur” diye konuştu.
Sakarya Özel Kale Okulları Biomedikal Lisesi, Kale Sakarya Elektrik Meslek Lisesi ve Nuri Demirdağ Havacılık ve Teknoloji Lisesi öğrencileri açılışa apayrı renk kattı. Öğrenciler öğretmenleri aracılığı ile her bir cihaz ve teknolojik aletleri yerinde inceleyip bilgiler edindiler. Kale Okulları Biomedikal Bölüm Sınıf Öğretmeni Biomühendis Rümeysa Çetinkaya, öğrencilerine lehim ve cihazlar konusunda eğitim verdiklerini belirterek,” Öncelikle çok güzel bir açılış oldu. Bunun için çok teşekkür ediyorum. Biz eğitmenler olarak çok beğendik, öğrencilerimizin de beğendiklerini düşünüyorum. Görüntüleme ve tıbbi cihazların içerisinde ana kart, bataryalar ve entegrelerle ilgili bölümleri çocuklara göstermeye çalıştım. Bir otomobilin ana kartı ile tıbbi bir cihazın ana kartı arasında pek fark yok. Çocukların meraklı bakışları biz ve yarınlar adına umut verici” dedi.
Ünlü Mucitler
Açılışa katılan davetliler arasında; Nuri Demirdağ Havacılık ve Teknoloji lisesi, Kale okulları ile istanbul Maslak Coronoty Firmalarının Cio’su Mikroçip Mühendisi Mehmet İmrak, Manisa Sarıgöl’den mucit Hüseyin Üstüntaş, Düzce’den 89 adet buluşu olan Hasan Kum, Tekirdağ’dan ilk LPG aracı ve kare pistonlu motorun sahibi Halit Avcı, Gaziantep’ten petekleri kaldıracak boya ısıtma sistemlerinin sahibi Hüseyin bey, Kocaali’den emekli coğrafya öğretmeni olup çok büyük buluşlara imza atan Abdulmunip hoca, Muğla’dan kanser tedavi sisteminde kullanılan bitkisel destekleyicisi ile Merdin Matpan, Samsun’dan cilt hastalıkları için buluş yapan Hasan Köse ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen misafirleriyle Bilim Fuarına katılım gösteren mucitler, daha büyük organizasyonların düzenlenmesi ve tekrar buluşulması üzerine ortak kararlar aldı.