Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Deprem bölgesindeki çalışan nüfusu buraya getirmememiz lazım. Sizlerden ricam deprem bölgesinden gelenleri işe almayın. Demografik yapıyı bozabilecek bir duruma çanak tutmayalım” dedi. Kocaeli Sanayi Odası Şubat ayı meclis toplantısı, bugün KSO Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul başkanlığında oda binasında gerçekleştirildi. Meclisin konuğu ise Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Talip Emiroğlu, Piri Reis Üniversitesi’nden Profesör Dr. Oral Erdoğan oldu.
Meclis toplantısı, 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından söz alan meclis başkanı Hasan Tahsin Tuğrul; depremde yaşamını yitiren vatandaşlara baş sağlığı dileyerek başladığı konuşmasında, “ Deprem hala devam ediyor. Toplantımızın ana konusu deprem olacak” dedi. Meslek komitelerinin çalışmalarının anlatıldığı toplantı, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun aylık faaliyet raporu sunumu ile devam etti.
“GELENLERİ İŞE ALMAYIN”
Konuşmasına baş sağlığı ile başlayan Zeytinoğlu, “Ben de 99 depremini yaşamış bir insan olarak durumun ne kadar zor olduğunun farkındayım. İklim şartlarının da ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Deprem bölgesi, Türkiye ekonomisine katkı veren önemli bir bölge. Odalar birliğimizin kararı da o bölgenin ayakta kalması için bölgenin çalışanlarının o bölgede kalması. Zaten etnik yapısının zor olan bölgede oradaki yerleşik insanları da buraya göç ettirerek demografik yapıyı değiştirmemek adına orada konteyner ve geçici konutlarla desteklenmesi gerekiyor. Konteyner konusunda bizlerin gayretli olması ve çalışan nüfusun bulunduğu yerde muhafaza edilmesi çok önemli. Çalışan nüfusu buraya getirmememiz lazım. Sizlerden ricam deprem bölgesinden gelenleri işe almayın. Demografik yapıyı bozabilecek bir duruma çanak tutmayalım. Depremzedelere diyebileceğimiz bir şey yok zaten ama çalışan nüfusu orada korumalıyız.” dedi.
Zeytinoğlu, “Yaptığınız desteklere saygı duyuyoruz ama bunların oda üzerinden kaydının tutulmasının önemli olduğunu söylemek istiyorum. Tamamen yok olan ilçelerimiz var. Odalar birliğinin bir heyeti bölgeyi ziyaret etti. Oda olarak üyelerimizin desteği ile toplamda 7 TIR yolladık bölgeye. Bunlar konteyner, ısıtıcı, jeneratör, battaniye, gıda malzemesi oldu. Yaraları sarmak için TOBB başta olmak üzere tüm odalar olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonra konteynerin dışında hijyen ve gıda maddesi yollayacağız. 2 bin adet gıda paketi de yollayacağımız konteynerin içerisine koyacağız. AKUT’a sizlerin huzurunuzda teşekkür etmeyi borç biliyoruz. Bizim sizlerden beklentimiz yapacağınız yardımları bize bildirmeniz. Kayıtların tutulması bizler için çok önemli. İş insanlarımız da bağışta bulundular. Özellikle Kartonsan firmasına teşekkür ediyorum. Ayrıca yardım tırlarımız asker vasıtasıyla yönlendirildi. Yardımların önünün kesildiği iddialarını duyduk çünkü” diye konuştu. Açıklamalarının ardından KSO, deprem bölgesine toplam 6 milyon TL yardım yaptığını açıkladı.