Güncel

UlaÅŸ Yıldız; “DoÄŸru nokta kaliteli malzeme”

1977 yılında kurulan ve insan sağlığını ön planda tutan Özko Alüminyum deprem bölgesinde yaptığı projelerde yıkım ve hasar yaşamadığı için büyük takdir gördü

KahramanmaraÅŸ merkezli yaÅŸanan depremler sonrasında büyük yıkımlar yaÅŸanmış ve on binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken gözler inÅŸaat sektöründeki firmaların yaptığı binalara ve projelere çevrildi. İlimizin marka kurumlardan olan Özko Alüminyum A.Åž’nin deprem bölgesinde yaptığı projelerinde hiçbir hasar ve yıkım yaÅŸanmadı.
Firmanın Yönetim Kurulu BaÅŸkanı ve Genel Müdürü UlaÅŸ Yıldız, ” Bizim sektörde 3 bileÅŸen var. Birincisi; doÄŸru noktada inÅŸa edilmesi, ikincisi müteahhidin doÄŸru uygulamalar yapması, üçüncüsü ise dış cephe.
Bizim yaptığımız katman kaba inşaat bittikten sonra ince ile oluşturan bir köprüyüz.Bu bir çok noktaya tesir ediyor.
5 ANA NOKTAMİZ VAR
” Hava, su, ses, ısı ve deprem. Deprem bölgesinde Gaziantep’te 7 kuleden oluÅŸan 42 katlı Iconova Plaza’da tek çizik olmadı.
Projenin tek cephe yüklenicisi olarak bu bizi mutlu etti. Binanın dış cephe kaplamasının binanın taşıyıcı ve yükünü alma gibi algılanmasın.Binanın tamamen dışını kaplıyoruz.172 metre yüksekliÄŸindeki bir binanın deprem hareketinde 1,5- 2 metre hareket ettiÄŸini görebiliyoruz.”

Ulaş Yıldız; "Doğru nokta kaliteli malzeme"

BUGÜN GERÇEĞİ TEST ETTİK
Yıldız, ” Bu projeleri yapmadan test merkezlerinde test ediyoruz. Avrupa’da ödül almış İconova Plaza’ya yapılan testlerde 1,5 dakika süren 9 ÅŸiddetindeki depreme dayanıklı çıktı.Bu saÄŸlandıktan sonra ülkemizde veriye ve bilgiye dayalı iÅŸlemler yaptıktan sonra birçok önlemi almış oluyorsun. Bu projede yerli firma ve mühendislerin tasarım ve malzemeleri kullanıldı. Test sonucuna göre bugün gerçeÄŸi test ettik. Bu da bizim için ayrı bir gurur.” dedi.
ÖNCE PARA DEMEYECEKSİN
Özko firmasının sahibi UlaÅŸ Yıldız,” Firma olarak tespit- talep edilen malzemenin kalitesine güvenmiyorsanız kabul etmez ve projede yer almak istemeye bilirsiniz. Önce para demeyeceksiniz. Deprem bölgesinde can kaybı olmaması ve binalarımızın zarar görmemesi daha önemlidir. Malatya’da hayır amaçlı bir lisenin dış cephesini aynı kalite ve tekniÄŸi ile yaptık. Allah’a şükür orada da bir problem olmadı SaÄŸlıklı bir ÅŸekilde kullanılıyor. Burada yine yerli sistemi kullandık. Hem ilimizde hem ülkemizde 800’e yakın projeye imza attık. TekniÄŸe ve veriye uygun hareket ederek kontrollü uygulamalar yapıyoruz.Bizim için insan saÄŸlığı her ÅŸeyden önemlidir. Depremde vefat eden vatandaÅŸlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı olanlara acil ÅŸifalar diliyorum. Yaralarımızı inÅŸallah en kısa sürede birlikte saracağız ” dedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu