Siyaset

Aydın, sanatçı ve yazarlardan çağrı

"28 Mayıs'ta oy ver gitsin, bu karanlık bitsin"

Bir grup aydın, sanatçı ve yazar 28 Mayıs’taki ikinci tur cumhurbaÅŸkanlığı seçimi öncesinde oy verme çaÄŸrısı yaparak, “Tek Adam’a geçit vermeyeceÄŸiz” dedi.

28 Mayıs’ta yapılacak olan ikinci tur cumhurbaÅŸkanlığı seçimi öncesi bir grup aydın, sanatçı ve yazar “28 Mayıs’ta oy ver gitsin, bu karanlık bitsin” diyerek imza kampanyası baÅŸlattı.

Ahmet Türk, Ahmet Ãœmit, Arzu ÇerkezoÄŸlu, AyÅŸegül DevecioÄŸlu, Binnaz Toprak, ErdoÄŸan Aydın, EÅŸber YaÄŸmurdereli, Figen ÇalıkuÅŸu, Gaye BoralıoÄŸlu, Garo Paylan, Genco Erkal, Gençay Gürsoy, Gürhan Ertür, Hüseyin Mat, Ä°lhan Tekeli, Jülide Kural, Murathan Mungan, Nesrin Nas, Oya Baydar, Ömer Madra, Rıza Türmen, Selçuk Erez, Åžebnem Korur Fincancı ve Ãœstün Ergüder’in ilk imzacılar olduÄŸu kampanyanın çaÄŸrı metni şöyle:

“28 Mayıs’ta sadece iki ayrı cumhurbaÅŸkanı adayından birine deÄŸil, nasıl bir ülkede yaÅŸamak istediÄŸimize, geleceÄŸimize karar vereceÄŸiz.

Yıllardır Tek Adam’ın keyfi yönetimi altında, kavga, nefret, yoksulluk, adaletsizlik, baskı, yalan talan düzeninde, insanların yataÄŸa aç girdiÄŸi, ekonomisi çökmüş, kurumları yok edilmiÅŸ, geleceÄŸi karartılmış bir ülkede yaşıyoruz.

Şimdi eşit, özgür, huzur, refah ve adalet içinde yaşama isteğimiz, hakkımız ve umudumuz var.

Tek kiÅŸi eksilmeden, çoÄŸalarak, büyüyerek, kazanma azmiyle sandığa gidiyoruz. Tek Adam’a geçit vermeyeceÄŸiz.

Neşemizi, hayatımızı, ağacımızı, nehrimizi, geleceğimizi ve oylarımızı çaldırmayacağız.

Bütün kamu kaynaklarını, devlet imkanlarını, yalana dayalı propaganda olanaklarını zorbaca kullanmasına karşın birinci turda durdurmayı baÅŸardığımız Tek Adam’ı bu kez göndereceÄŸiz.

Daha önce el ele verip nasıl kazandıksa öyle kazanacağız.”

Kaynak: bianet

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu