Siyaset

İş kazası meclis gündeminde

Gergerlioğlu, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ölümle sonuçlanan iş kazasını meclis gündemine taşıdı

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, 64 yaşındaki Necla Çiftçioğlu’nun Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde geçirdiği iş kazası sonucu yaşamını yitirmesini soru önergesi vererek meclis gündemine taşıdı.

Derince EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi’nin çamaşırhanesinde temizlik personeli olarak çalışan Necla ÇiftçioÄŸlu, yatak örtülerini ütülediÄŸi esnada ütü makinesine sıkışarak yaÅŸamını yitirdi. Derince EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi’ndeki iÅŸ güvenliÄŸinin ne düzeyde olduÄŸunu soran GergerlioÄŸlu, Necla ÇiftçioÄŸlu’nun ütü makinesine sıkışarak yaÅŸamını yitirmesini hastanenin iÅŸ güvenliÄŸi eksikliÄŸi olarak deÄŸerlendirdi.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun  Bakan Koca’ya ilettiği sorular;                 

1-   Basında yer alan iddialar doğru mudur?

2-   Eğer iddialar doğru ise ölümle sonuçlanan iş güvenliği eksikliğinin sebebi nedir?

3-   Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi iş güvenliği alanında ne sıklıkla denetleniyor? Son 3 denetlemede elde verileri paylaşabilir misiniz?

4-   Ütü için kullanılan makinelerin iş kazası risklerine karşı koruması var mıdır? Eğer varsa neden devreye girmedi?

5-   Olayla alakalı bir soruşturma başlatıldı mı? Eğer başlatıldıysa akıbeti ne durumdadır?

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu