Sanat

Tam not aldılar

İzmit Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde İZMEK Tiyatro Kursu Öğrencileri, 27 Mart Dünya Tiyatro Gününde ‘Ay Işığında Şamata’ adlı eseri sahneledi

Sanat ve sanatçı dostu İzmit Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Gününde de sanat dolu bir etkinliğe imza attı. Bu kapsamda İzmit Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile İZMEK Tiyatro Kursu Öğrencileri, Yazar Haldun Taner’e ait olan ‘Ay Işığında Şamata’ adlı eseri sahneledi. Oyunun yönetmenliğini ise Usta Öğretici Hikmet Ağ gerçekleştirdi.
PLAKET TAKDİM EDİLDİ
Alternaif Tiyatro Sahnesinde gerçekleşen gösterime katılan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Burcu Bineklioğlu, Halk Eğitim Müdür Yardımcıları İbrahim Kaygusuz ve Halit Velioğlu, emeklerinden dolayı Hikmet Ağ’a teşekkür ederek plaketini takdim etti.
“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Programda konuşan İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür Vekili Burcu Bineklioğlu, “Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’in selamını getirdim. 27 Mart Dünya Tiyatro Gününde böyle bir oyunu sahnelemek çok kıymetli. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Oyun seyirciler tarafından oldukça beğenildi.
Tam not aldılar
GENİŞ OYUNCU KADROSU
‘Ay Işığında Şamata’ adlı tiyatro oyununda ise şu oyuncular sahne aldı; Yılmaz Gülaçar, Berika Yargı, Enis Dönmez, Nalan Öztaş, Bedirhan Şişman, Gülşah Güzel, Tunahan Güzel, Beyza Çalık, Nilüfer Mete, Gül Fulya Yüksel, Bilge Akkuş, Mehmet Sinan Şenyer.
OYUNUN KONUSU
Oyun, yozlaşan Türk toplumunu anlatmaktadır. İlk perde de vatan ve milletini düşünmeden sadece kendi çıkarları için çabalayan birkaç kişinin birleştiği toplum anlatılırken, Ara oyun da aslında milletin görmek istediği toplum üzerine eleştiriler alınır. Toplum, vatanına sahip çıkan, bireysel çıkarlar değil toplum yararı üzerine çalışan kişiler görülmek istenir. İkinci perde de ise toplumun istediği kişiler, istenilen olaylarla değiştirilerek verilir. Kitap en başta “Çalışkur” adıyla oynanır ancak Haldun Taner, hikâye haline getirerek Ay ışığında Şamata adını verir esere. Eserde hem yozlaşmış toplumun hem de vatanı için çalışan, vatanını seven, koruyan toplumun izlerini bir arada görüyoruz. Sıkmadan, boğmadan anlatılmış akıcı bir eser.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu