EkonomiGüncelYaşamYeme & İçme

Fakirlik yayılıyor

Sultanahmet Kent Lokantası ziyaretimizde yurttaşlardan neden kent lokantalarını tercih ettiklerini, oluşan uzun kuyrukların sırrını; çalışanlardan ise lokantaların işleyişini dinledik.

Ekonomik kriz her geçen gün derinleşirken asgari ücret, emekli maaşları tartışılmaya devam ediyor. Toplumun her kesiminin geçim sıkıntısı yaşadığı şu günlerde, çalışanlar, emekliler ve öğrenciler için yemek masrafı da büyük bir sorun.

Dışarıda yemek yemenin maliyeti 200-500 TL arasında değişirken, çalışanlar ya yemeği evden getiriyor ya da dışarıda gün boyunca yemek yemiyor. Ancak İstanbul’un 14 noktasında farklı bir alternatif var: Kent Lokantası.

Öğle yemeğimizi yemek için biz de İstanbul Sultanahmet’teki Kent Lokantası’na gidiyoruz. Turistlerin uğrak noktası olan Sultanahmet’te Şubat 2023’te yedinci Kent Lokantası açıldı.

İstanbul’da Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Çapa, Çatalca, Hisarüstü, Küçükçekmece, Pendik, Sultanahmet, Sultanbeyli, Sultangazi, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar’da olmak üzere toplam 14 tane İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kent Lokantası var.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu