Kültür

Kültür buluşmasında renkli görüntüler

Serdivan Mübadilleri Derneği, Kültür Buluşması'nda yerini aldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hemşehri Dernekleri Kültür Buluşması etkinliği, Serdivan Mübadilleri Derneği’nin de katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Kültür buluşmasının odağında yöresel yemeklerin tanıtımı yer alırken, geleneksel kıyafetler, mutfak ve tarım araç gereçleri ile su kabağından yapılan el sanatları ürünleri ziyaretçilere sunuldu.

Kültür buluşmasında renkli görüntüler

Serdivan Mübadilleri Derneği ilk kez sahne aldı

Serdivan Mübadilleri Derneği Başkanı Aydın Cıngır, derneğin ilk kez böyle bir organizasyona katıldığını belirterek, “Henüz çok yeni bir dernek olmamıza rağmen, bu etkinlikte kendimizi tanıtma fırsatı bulduk. Muhteşem ekibimizle birlikte standımızda, şenlik havası içinde misafirlerimize yöresel kültürümüzü tanıtıyoruz. Cuma günü Rumeli buluşması için hazırlıklarımızı tamamladık. Manisa’dan getirttiğimiz davul zurna ekibi ile birlikte yöresel halk oyunlarımızı sergileyeceğimiz geceye tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

Kültür buluşmasında renkli görüntüler

Kadın Çalışma Grubu ile etkinliğe hazırlık

Derneğin Kültür Birimi Sorumlusu H. Beyhan Özkan, etkinliğe hazırlık sürecinde kadın çalışma grubunun büyük bir çaba sarf ettiğini vurguladı. Özkan, “Dernek bünyemizde oluşturduğumuz kadın çalışma grubumuzla bu etkinliğe çok iyi hazırlandık. Mükemmel bir ekip çalışması sonucu, ilk gün halkımızla buluştuk. Mübadil Lezzetler konseptiyle sunumlarımızı gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, mutfak ve tarım aletleri sergimiz, su kabağından yapılan el sanatları sergimiz ve yaptığımız satışlarla derneğimizi en iyi şekilde tanıtmak için çalışıyoruz. Stand önünde ve arkasında emek veren tüm ekibime ve bizi destekleyen halkımıza gönülden teşekkür ederim” diye konuştu.

Rumeli buluşmasına davet

Serdivan Mübadilleri Derneği’nin standı, etkinlik boyunca ziyaretçileri ağırlamaya devam edecek. Dernek, özellikle Rumeli buluşması gecesinde sergileyeceği yöresel halk oyunları ile büyük ilgi görmeyi hedefliyor. Cuma günü düzenlenecek bu özel geceye tüm halk davetli.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu