Spor

Öncü’den tarihi baÅŸarı

Red Bull sporcusu Deniz Öncü’den Moto2’de Tarihi Podyum

Red Bull sporcusu Deniz Öncü, İspanya’daki Aragon yarışında üçüncü olarak kariyerinin ilk Moto2 podyumuna çıktı. Deniz, Kenan Sofuoğlu’nun 2011 Hollanda Grand Prix’teki başarısından bu yana Moto2’de podyuma çıkan ikinci Türk sürücü oldu ve tarihe geçti.  

YaÅŸadığı uzun süre sakatlığın ardından geçtiÄŸimiz haftalarda Red Bull KTM Ajo takımıyla yeni bir sözleÅŸmeye imza atan Red Bull Sporcusu Deniz Öncü, İspanya’daki Aragon yarışında 4. Sırada baÅŸladığı yarışı, Fermin Aldeguer’in kendisine çarpmasına raÄŸmen üçüncü bitirerek kariyerinin ilk Moto2 podyumuna çıkma baÅŸarısı gösterdi. Kenan SofuoÄŸlu’nun 2011 Hollanda Grand Prix’teki podyum baÅŸarısından bu yana Türk motor spor tarihinin ikinci Moto2 podyum zaferi, Öncü’den geldi.

Öncü'den tarihi başarı

Yarış sonu Deniz Öncü, “Moto2 tarihinde 2. Kez podyuma çıkma baÅŸarısı gösterdiÄŸim için çok mutluyum. Bu sezon podyuma o kadar çok yaklaÅŸtım ki bir türlü baÅŸaramadım. Ama sonunda eve bir kupa getirebildiÄŸim için artık rahatladım. Bu iyi bir sonuç ama biraz üzüntülüyüm. Çünkü kazanmak için savaşıyordum. Takımım burayı hak ediyor ve bu yüzden hepimiz çok mutluyuz” diye konuÅŸtu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu