Siyaset

“Geri almanın derdindeyiz”

Başkan Hürriyet, “Üç kuruşa peşkeş çekilenleri geri almaya uğraşıyoruz" dedi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, AKP döneminde tarikat ve yandaşlara peşkeş çekilen belediyenin çok sayıdaki gayrimenkulünü tekrar geri almak için mücadele verdiğini anlattı. AKP’nin kalesi olan Kocaeli’de 2019 yerel seçimlerinde merkez ilçe İzmit’i AKP’den alan ancak meclis çoğunluğu AKP’de olmasından dolayı engellemelere uğrayan Fatma Kaplan Hürriyet, 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 49 oy alarak AKP’den meclis çoğunluğunu almış ve tekrar belediye başkanı seçilmişti. Hürriyet, ikinci döneminde AKP’li eski yönetimin tarikat ve yandaşlarına tahsis ettikleri gayrimenkulleri almak için düğmeye bastı. Usulsüz şekilde tahsis edilen gayrimenkulleri geri almak için mücadele eden Hürriyet, kreş ve kent lokantalarıyla da kentte sosyal belediyeciliği halkla tanıştırmaya devam ediyor.

“BU DÖNEM DAHA RAHATIZ”

31 Mart yerel seçimlerinde İzmit Belediyesi’nin meclis çoğunluğunun alınmasıyla AKP’lilerin önceki dönemdeki güç zehirlenmesinin bu dönem olmadığını belirten İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet,  “AKP’lilerin ‘Biz karar veririz, istersek olur istemezsek olmaz’ mantığını bu dönem çok fazla yaşamıyoruz. Ama yine de tabii ki her çalışmamıza, hizmetlerimize muhalefet şerhi koyuyorlar öyle kolay kolay, yapılan hizmetlere el kaldırmıyorlar. Mecliste kararlar genellikle çoğunluk oylarıyla geçiyor ama geçen dönemki o hararetli tartışmalar bitti. Çünkü artık halkın neye oy verip vermediğini ya da geçen dönem yaptıklarının yanlış olduğunu halk gördü ki bize bu dönem meclis çoğunluğunu verdi, dolayısıyla bu dönem daha rahatız” dedi.

“GERİ ALMAK İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

Hürriyet, şöyle devam etti: “ Biz de göreve gelir gelmez öncelikle bizden önceki dönemlerde çok uzun yıllar üç kuruşa ya da ücretsiz şekilde tahsil edilen belediyemizin çok sayıda gayrimenkulleri var,  şimdi onları geri almakla uğraşıyoruz. Bu dönem meclis çoğunluğunu alır almaz ilk önce meclise onları getirdik, bütün protokolleri iptal ettik. Belediyemize ait olan ticari alanlarımız 200 lira gibi komik bedellerle verilmişti, onların fesihlerini yaptık. Şu anda dava aşaması sürüyor. Konaklarımız, tarihi evlerimiz, arsalarımız peşkeş çekilmişti. Belediyemizin gayrimenkullerini  sadece cemaatlere değil yandaşlarına da üç kuruşa peşkeş çektikleri ticari işletmeler vardı, onları geri almak için uğraşıyoruz. Bir kısmının ihalesi bitti, bir kısmının tahsisini meclisten iptal ettik. AKP yönetimi döneminde tuvalet işletmeciliğinden bile para kazanmışlar, birilerine üç kuruşa vermişler, oradan bile yandaşları zengin etmişler.

“ARAÇ KİRALAMALARINI KOMPLE BİTİRDİK”

Kentte yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Hürriyet kreş ve halk lokantaları açmaya devam ettiklerini söylerken israfı önlemeye yönelik adımlar da attıklarını söyledi. Hürriyet, şu ifadeleri kullandı: “Kreş hizmetlerimizi artırmaya devam ediyoruz, öz kaynaklarımızı artırmaya devam ediyoruz. İsraf kalemlerini, özellikle geçen dönem çok mücadele ettiğimiz araç kiralamalarını komple bitirdik, bütün araçlarımızı satın aldık, devasa bir filo kurduk. 220’den fazla kamyon ve iş makinası satın aldık. Artık hiç kiralık aracımız yok, tamamen siyah plaka ve kamu malı ve bundan da ciddi bir tasarruf yaptık. Kent lokantasını geçen dönem bir tane açmıştık. Bugün genel başkanımız ile birlikte ikinci kent lokantasını açıyoruz. Özellikle dezavantajlı bölgelerde kent lokantalarını açmaya çalışıyoruz. Sosyal projelere ağırlık veriyoruz özellikle halkın cebini rahatlatan sosyal tesisler;  çay 3 TL, nikah 1 TL gibi sembolik ücretlerle devam ediyoruz. Bunun gibi çalışmalarla insanlarımızın nefes alacağı, mutlu olacağı, ekonomik anlamda da rahatlatacak destekler vermeye çalışıyoruz. Yeni projelerimizin büyük bir kısmının proje aşamasını bitirdik şimdi de onların ihale aşamalarına geçtik.

“DAHA FAZLA BELEDİYE ALABİLİRDİK, HATALAR OLDU”

2019’da İzmit Belediyesi’nin CHP’ye geçmesiyle AKP’nin kalesi olan Kocaeli’de surda bir gedik açtıklarını belirten Hürriyet, sözlerini şöyle sürdürdü: “Diğer ilçelerimizde ise halkın sevdiği insanları aday göstererek 31 Mart’ta Derince ve Karamürsel ilçelerini de almak nasip oldu. Aslında daha da fazla belediye alabilirdik ancak kendi içimizden kaynaklı hatalar da oldu. Onlar olmasaydı daha fazla belediye kazanırdık. Kaldı ki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mevcut belediye başkanı tek kale maç yaptığı şehirde 31 Mart yerel seçimlerinde 100 bin oy kaybetti. Kendi kalelerinde bile çok ciddi bir kayıp var. Dolayısıyla İzmit’e ek olarak aldığımız iki belediye de gerçekten çok önemli pozisyonlarda.

İzmit’te yaptığımız başarılı çalışmalar kazanılan ilçelerde de etkisini gösterdi. Seçim döneminde bu kazanılan iki ilçedeki vatandaşlarımıza çokça anlattık. ‘Siz de sosyal demokrat belediye başkan adaylarımızı seçin, biz buralara da açalım’ dedik. Derince Belediye Başkanımız seçilir seçilmez ilk kent lokantasını açtı bile. İzmit’in kazanılması dinamo etkisi yarattı. Aynı zamanda CHP’ye oy vermeyen bir kitle vardı, sağ seçmenin yoğunluğunu oluşturan bölgelerde bize karşı ön yargılar kırıldı ve bu dönem çok daha rahat oy verdiler.

Kocaeli AKP’nin kalesi olan bir yer ve Türkiye ortalamasının üzerinde oy aldıkları bir yer. Burada CHP’ye oy almak hiç kolay bir şey değil. Benim kendi mahallem Cübbeli Ahmet’in tarikatının olduğu bir yer ve yoğun bir muhafazakar seçmen vardır. 2019’da bile hiçbir sandıkta birinci parti olmamıştık ama 31 Mart seçimlerinde öyle sandıklarda birinci olduk ki bu bile yaptığımız işlerin doğru olduğunu ve halkta karşılık bulduğunu görüyoruz. Bu da iki belediyeyi daha getirmiş oldu bize”

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu