Eğitim

Veliler isyanda

Okul saatlerinin değişmesi anne ve babaları mağdur etti

Lerzan GÖREMEN- Türkiye genelinde olduğu gibi Kocaeli’de de yarından itibaren ilkokulda dersler 09:00-14:00, ortaokulda 08:30-15:00, lise ve imam hatip liselerinde ise 08:00-15:30 saatleri arasında başlayıp bitecek.

Bakanlık tarafından takip edilecek

MEB’in aldığı bu kararlar, eğitim sisteminde önemli bir dönüşümü beraberinde getiriyor. Öğrencilerin, öğretmenlerin ve ebeveynlerin bu değişikliklere nasıl adapte olacakları ve bu yeni düzenlemelerin eğitim kalitesi üzerindeki etkileri yakından takip edilecek.

Veliler alınan karardan memnun değil

Ancak Kocaeli’de binlerce öğrenci velisi Milli Eğitim Bakanlığı’nın almış olduğu bu karardan memnun değil. Gazetemizi arayan yüzlerce veli,”Okulların kapanma saatleri mesai saatlerimize denk geliyor. Çocuklarımızı emanet edebileceğimiz yakınımız da yok. Bu durumdan en çok onlar etkilenecek. Bakanlığın bu karardan acilen vaz geçmesini bekliyoruz” diye dert yandı

Birçok çalışan işsiz kaldı

Öte yandan bakanlığın aldığı bu karar sonrası yıllardır okullara öğrenci taşıyan yüzlerce araç sürücüsünün yanı sıra öğrencilerin başında bulunan hostesleri de işinden etti. Ülke genelinde olduğu Kocaeli’de de yıllardır devlet okullarıyla çalışan sürücü ve hostes de okul araç sayılarının azalması sonucu işinden oldu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu