Sanat

Başkan davet etti

Başkan Hürriyet 8 ay boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek olan Nikomedia Festivalinin startının verileceği ‘Bir Şehrin Hikayesi’ adlı ücretsiz dans gösterisine tüm Kocaelili vatandaşları davet etti

İzmit Belediyesi Sahne İzmit Halk Dansları Topluluğu, 29 Eylül Pazar günü (Yarın)  Derince Gösteri Merkezi’nde gerçekleşecek “Bir Şehrin Hikayesi” adlı dans gösterisiyle izleyicilere unutulmaz bir gece yaşatacak. Program öncesi alanda incelemelerde bulunan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet tüm vatandaşları bu eşsiz gösteriyi izlemeye davet etti. Hürriyet’e incelemede İzmit Belediyesi CHP Meclis Üyesi Erdem Arcan, Dernekler Masası Sorumlusu Eray Bodur, Esnaf Masası Sorumlusu Murat Öztürk, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ufuk Aktürk,  Sahne İzmit  Halk Dansları Koordinatörü Enis Üstüntaş ve İzmit Belediyesi’nden Restorasyon Uzmanı Ceren Öker Cömert eşlik etti.
“NİKOMEDİA SANAT FESTİVALİ START ALIYOR”
Başkan Hürriyet davet konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Çok heyecanlıyız. Bu kenti festivaller kenti yapmak adına çaba gösteriyoruz. Kentin tarihi alanlarını, geçmişini ifade etmeye çalışıyoruz. Sanat Akademimiz bizim göz bebeğimiz. Orada binlerce gence hizmet veriyor. İzmit’in gençlerinden oluşan bir Sahne İzmit Halk Dansları Topluluğumuz bu kentle ile ilgili üretiyorlar. Çok ciddi bir emek sarf ediyorlar. Pişmaniye Festivali ve Kapanca Festivali’nin ardından Nikomedia Sanat Festivali’mizin startını veriyoruz.
Başkan davet etti
“ÜCRETSİZ GÖSTERİYE HERKES DAVETLİ”
Biz 3000 yıllık tarihi muhteşem bir gösteriyle anlatıyoruz. Enis hocam ve Meltem hocamın katkılarıyla güzel bir gösteri olacak. Nikomedia’dan İzmit’e bir şehrin hikayesini anlatacaklar. Sahnede 1 buçuk saate yakın bir gösteri. Sahne sanatını izlerken kentin tarihine de vakıf olabileceksiniz. Yarın akşam saat 20.30’da Derince Gösteri Merkezinde ücretsiz bir gösteri olacak. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Kapılar 19.30’da açılacak. Ring servislerimiz olacak.
“150 KİŞİLİK DEVASA EKİP SAHNE ALACAK”
İstanbul’dan önce 46 yıl boyunca Doğu Roma’ya başkentlik yaptı Nikomedia. Derince sınırları da Nikomedia içerisindeydi. Bu gösterileri diğer illerde de göstermek istiyoruz. Kendi özgüçleriyle her şeyi kendileri planladılar. Çok önemli sahne dekorlarımız da olacak. Dışarıdan hizmet almadan işler yapmaya çalışıyoruz. Bu çocuklar Anadolu Ateşi gibi izlenir hale gelsin istiyoruz. Yarın akşam yapılacak gösterimizde 150 insan sahnede yer alacak. Tarihi sanatla anlatacaklar. Cumhuriyet, Osmanlı, Selçuklu dönemini göreceğiz.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu