Siyaset

“Ezilenlerin öfkesinden korkun”

Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından TKP'den açıklama

İsrail’in dün Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güney banliyölerinde başlattığı hava saldırısı sabaha kadar devam etti. Akşam saatlerinde düzenlenen hava saldırılarında 6 kişi ölmüş, 91 kişi yaralanmıştı. İsrail ordusu Beyrut’taki konut binalarının altına insan kalkanı olarak kullanmak için inşa edildiğini iddia ettiği Hizbullah karargahını hedef aldığını duyurmuştu. İlk saldırının ardından açıklama yapan İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, kentin güneyine saldırıların süreceğini belirtmiş ve “Hizbullah’a ait stratejik binaları hedef alacağız” demişti. Ordu, sonrasında yaptığı açıklamada, Nasrallah’la birlikte Hizbullah’ın güney cephesinin komutanı olarak tanımlanan Ali Karake’nin ve belirtilmeyen sayıda başka Hizbullah komutanının öldürüldüğünü öne sürdü.

"Ezilenlerin öfkesinden korkun"

İlerleyen saatlerde Lübnan Hizbullahı’ndan yapılan açıklamada, Nasrallah’ın İsrail saldırında öldürüldüğü doğrulandı. Hizbullah’tan yapılan açıklamada, “Liderimiz öldürüldü, İsrail ile savaşmaya devam edeceğiz” denildi. Konuya ilişkin bir açıklama da Türkiye Komünist Partisi’nden geldi. Yaptığı paylaşımda İsrail hesap verecek diyen TKP, Filistin direnişi destekler görünüp, İsrail savunuculuğu yapanlara seslendi “ezilenlerin öfkesinden korkun” dedi. TKP’nin paylaşımı şöyle: ”

"Ezilenlerin öfkesinden korkun"

“İsrail Filistin, Lübnan ve Suriye’de yaptıklarının hesabını verecek. Nasrallah ve birçok direnişçinin öldürülmesi İsrail devletinin yenilmezliğinin değil, alçaklığının kanıtıdır. Gazze’deki katliamı istihbarat operasyonlarının “başarısı” ile gizlemeye çalışan Netanyahu, onun emperyalist yol arkadaşları, Türkiye’de Filistin halkını destekler gibi yapıp onu arkadan hançerleyenler ve açıktan İsrail savunuculuğu yapanlar ezilenlerin öfkesinden korksunlar.”

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu