Siyaset

DEM Partili kadınlar öfkeli

DEM Parti Kocaeli Kadın Meclisi Sağlık Bakanlığı'na ateş püskürüyor

Konuyla ilgili açıklama yapan kadınlar ÅŸunlara yer verdi: “DEM PARTÄ° KOCAELÄ° Kadın Meclisi olarak SaÄŸlık Bakanlığının yakın zamanda kamu spotu adı altında biz kadınlar üzerinde yaptığı paylaşımı kabul edilemez.  AKP Baskıcı yönetiminde hiçbir ÅŸeyin düzgün gitmediÄŸi gibi Kadınların nasıl kadın olacağı kaç çocuk doÄŸuracağına karışıldığı gibi ÅŸimdide hangi yöntemle doÄŸuracakları üzerinden yapılan kamu spotunun kadınlar arasında ayrıştırıcı, ötekileÅŸtirici, yanıltıcı  gerçeklerle bağı olmayan baskıcı bu filmi kabul etmiyoruz.Kadınların nasıl doÄŸuracağı, doÄŸurup doÄŸuramayacağı, devletin görevi deÄŸildir.  NORMAL doÄŸum yoktur! Vajinal doÄŸum vardır. Anne olmanın tek yolu da vajinal doÄŸum deÄŸildir. Sezeryan olan ya da olmak isteyen kadınları ötekileÅŸtiremezsiniz. Sezeryan doÄŸum yapan kadınları ya da yapmak isteyen kadınları  yetersiz – yetemeyen kadın/ anne olarak konumlandırmak kabul edilemez.

Doğan çocukları sezeryan doğumdan dolayı bağ kurulamamış çocuk olarak tanımlamak ilkel, ötekileştirici olduğu gibi anne ile çocuk arasındaki bağı zedeleyicidir de Konunun ihtisasını yapmış Bilim insanları, Hekimler ve sağlık Emekçileri dururken konu ile alakalı hiçbir yetkinliği olmayan kişiler tarafından Anneliğin, vajinal/ sezeryan doğum olup olamayacağının tartışılması bilimsellikle bağdaşmaz ve bu husus onların ampirik bilgileriyle yorumlanamaz. Bilime odaklı toplumlarda bunun yöntemi bu tarz kamu spotları değildir. Biyolojik olarak anne olması mümkün olmamış kadınları eksik, yetersiz olmadığını koruyucu annelik ve evlat edinme ile de anne olabileceğimizi ya da bir hayvan sahiplenebileceğimizin kararını biz kadınlar veririz. Biz kadınlar bedenimizin üzerinden politika yapılmasını kabul etmiyoruz ve izinde vermiyoruz.

Devletin görevi Kadın Bedeni üzerinden karar vermek ve karar almak deÄŸildir. Devlet bugün biz kadın bedeni ile deÄŸil ,bizleri yaÅŸatmakla ilgilenseydi Ä°kbal Uzuner ve AyÅŸenur Halil hayatta olacaktı. BebeÄŸimiz Sıla Yeniçerinin küçük bedeni acı çekerek ölmeyecekti. Biz kadınlar saÄŸlıklı ve yaÅŸanabilir bir ülkenin  bir devletin en temel amacı olduÄŸunu  ve bunu bozacak tüm unsurlarla mücadelesinin devletin görevi olduÄŸunu  hatırlatıyoruz.Ãœlkenin bugün geldiÄŸi koÅŸullara bakıldığında,  her geçen gün biz kadınların, çocukların ve hayvanların yaÅŸam hakkının elinden aldığı, her yeni güne vahÅŸetle uyandığı, birey olarak yaÅŸamaktan ve nefes almakta zor bir toplum haline gelmiÅŸtir. Her yeni güne Kadın cinayetleri ,çocuk istismarları çığ hızı ile büyümekte. DeÄŸiÅŸen tek ÅŸey Maktül ve Katil isimleri, Cinayetlerin ve istismarların politik olduÄŸunu, bir gecede çıkılan Ä°stanbul SözleÅŸmesinden 6284’den uygulanmamasının sonucunu olduÄŸunu, toplum olarak çok acı ÅŸekilde tahlil ediyoruz. Biz kadınlar yaÅŸam mücadelelerimizden de , Hiç uygulanmayan 6284 ‘den de vazgeçmiyoruz. Tekrar ediyoruz bedenlerimizden ellerinizi çekiniz, Sizin göreviniz sokakları ve yaÅŸamı bizler için güvenilir hale getirmek. Bununla ilgili tüm yetkilileri ve Ä°ÅŸin ehli olan kiÅŸileri göreve davet ediyoruz. Saygılarımızla”

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu