Kültür

“Yükseliş mi var düşüş mü?”

Sevinç, Türkiye’nin Yazın Dünyası ve Değişimi ana bağlamında konuştu

Bu fuardaki ikinci söyleşisinde okuyucuları ile tekrar buluşan Halk Kürsüsü Dernekleri Kurucu Başkanı ve yayınlanmış 2 kitabı bulunan Ramazan SEVİNÇ söyleşisinde Türkiye’nin Yazın Dünyası ve Değişimi ana bağlamında konuştu.

Söyleşisine, şu andaki Türkiye yazın dünyasının eskiye göre yükselişte mi, düşüşte mi olduğunu sorarak başlayan Ramazan SEVİNÇ Yetmiş yıl önce ile şu andaki yazın dünyasının önde gelen yazar-edebiyatçılarının dönemsel karşılaştırmalarını yaptı. Türkiye yazın dünyasında sürekli önde tutulan, gösterilen yazar, şair ve edebiyatçıların bir kaçı hariç çok yüksek çoğunluğunun Türk’e dair, Türk için olmadığını, yapıp ettiklerinin pek çoğunun küresel hegomoniklerce desteklendiği iddiasını ortaya koyan Ramazan SEVİNÇ Türkiye yazın dünyasının üst katmanlarının Anadolu Bozkırlarının kavruk çocuklarının Türklere kapalı olduğunu söyledi.

"Yükseliş mi var düşüş mü?"

Atatürk’ün veciz sözü
“AZİZ MİLLETİME TAVSİYEM”
Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!” ile söyleşisine devam eden Ramazan SEVİNÇ Atatürk’ün bu sözünün sadece siyasetçiler, seçilmişler, atanmışları kapsamadığını kamuya mal olacak her kesi, kamuya yön verme durumunda olan yazın dünyasını da kapsadığını, buradan hareketle Türk Milleti’nin okuduğu yazar, şair ve edebiyatçıları iyi tanıması gerektiğini söyledi. Ve geçmişten de, günümüzden de,
Türk zan edilen, Türk’e faydalı olduğu düşünülen bir kaç edebiyatçı ve eserlerinden örnekler vererek, kıyaslamalarını yaptı. Ramazan SEVİNÇ, tüm okuyuculara yazılarını, kitaplarını, eserlerini okudukları edebiyatçıları Türk ismi veya İslami isim taşısalar dahi, iyi araştırarak okumaları ayrıntısına dikkat çekerek söyleşisini bitirdi.

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu