Siyaset

Gergerlioğlu’ndan yurt önergesi

Gergerlioğlu, Kocaeli’deki KYK yurtlarının sorunlarını meclis gündemine taşıdı

Kocaeli’deki KYK yurtları son günlerde gündemden düşmüyor. Yurtlardaki yemeklerde böcek, kıl ve taş çıkmasından şikâyetçi olan öğrenciler DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndan destek istedi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e yurtların sorunlarına ilişkin soru önergesi veren Gergerlioğlu, öğrenci yurtlarındaki problemlerin takipçisi olacağını söyledi.

Asansörler sürekli bozuk

Önergede; Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Gazi Süleyman Paşa Erkek Öğrenci Yurdu’nda 8 asansörden 5’inin çalışmadığı ifade edildi. 2 binden fazla üniversite öğrencisinin barındığı yurtta, asansörlerin uzun süredir bozuk olduğu belirtildi. Öğrencilerin yazılı ve sözlü olarak asansör sorununun giderilmesiyle ilgili taleplerde bulunmalarına rağmen kalıcı çözümlerin getirilmediği aktarıldı. Öğrenciler, Gazi Süleyman Paşa Erkek Öğrenci Yurdu’ndaki sıkıntıların sadece asansörlerle sınırlı olmadığını, birçok başka sorunun da yaşandığını dile getirdiler.  Öğrenciler maruz kaldıkları mağduriyetleri şu şekilde anlattı: “Üç yıldır Gazi Süleyman Paşa Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalıyorum. Yurtta barındığım süre boyunca asansörlerin sürekli bozulması sorununu yaşıyoruz. Yazılı ve sözlü şikayetlerde bulunsak da asansörler ancak 2 ay sonra tamir ediliyor, fakat tamir edildikten sonra bir hafta içinde tekrar bozuluyor.” ifadeleri yer aldı.

Yemeklerde böcek, kıl ve taş çıkıyor

Öğrenciler; “Yurt yemekleri genellikle sağlıksız ve hijyen koşullarına uygun değil. Yemeklerde kıl, taş, böcek gibi cisimler çıkıyor ve yemeklerin tadı gerçekten çok kötü. Örneğin, makarna bile lapa şekilde veriliyor. Yurttaki odalar çok küçük, 4 kişilik odalar bazı yerlerde 6 kişilik odalara çevrildi, ranza sistemi getirdiler; barınmayı geçtik, zar zor nefes alır duruma geldik. Yurtta bulunan çamaşırhane çok kirli ve makineler sürekli bozuluyor. Bozulan makineler ancak 2-3 ay sonra tamir ediliyor. Sözde devlet yurdunda kalıyoruz ama yemekhane ve kantin işletmesi ihale sistemiyle özel şirketlere devrediliyor. Ne kadar şikâyet etsek de maalesef yurt yetkilileri bizi dikkate almıyor. Bizim tek isteğimiz, insani koşullar altında barınmak. KYK yurtlarında genel olarak bir temizlik problemi mevcut. Odalarımız düzenli olarak temizlenmiyor. Her odada bulunması gereken sineklikler bazı odalarda olmadığından dolayı odalar çeşitli haşerelerle doluyor. Yurtlar öğrencilerin kullanımına açılmadan önce temizlenmesi gerekirken birçok öğrenci ölü böceklerle dolu odalarda günlerce kalmak zorunda kaldı. Geçen günlerde ise bir öğrencinin yediği yemekte taş çıktı ve dişini kırdı. Odalarımızda ki sorunlarımızı belirtmek için yazı yazdığımız bir form var bu formlara bakılmıyor, odalarımızda ki teknik problemler çözülmüyor. Bunun için idareye gittiğimizde ise yeterli personel olmamasıyla alakalı bahaneler uyduruluyor.” ifadeleri kullandı.

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından cevaplandırılması için yönelttiği sorular;

  • Basında yer alan iddialar doğru mudur?
  • Gazi Süleyman Paşa Erkek Öğrenci Yurdu’ndaki asansör sorununun çözümü için ne yapmayı planlıyorsunuz?
  • Kocaeli’deki KYK yurtlarının yemeklerinde böcek, kıl, taş çıktığı iddiası doğru mudur? Eğer iddia doğruysa yemeklerin düzeltilmesi için Bakanlık olarak ne yapmayı planlıyorsunuz?
  • Kocaeli’deki KYK yurtlarında 4 kişilik odalarda 6 kişinin kalmasının sebebi nedir? Öğrencilerin normal standartlarda barına bilmesi için ne yapmayı planlıyorsunuz?
  • Yurtta bulunan çamaşırhanenin düzenli temizlenmesi ve makinelerin onarımı için Bakanlık olarak ne yapmayı planlıyorsunuz?
  • Odaların düzenli temizlenmesi ve camlara sineklik katılması konusunda ne yapmayı planlıyorsunuz?
  • Bir öğrencinin yemekten dolayı dişinin kırıldığı iddiası doğru mudur? Eğer iddia doğruysa bir daha böyle olumsuzlukların yaşanmaması için ne tür önlemler almayı planlıyorsunuz?
  • Gazi Süleyman Paşa Erkek Öğrenci Yurdu’nda yeterli personel bulunuyor mu? Eğer yeterli personel yoksa eksikliğin giderilmesi için Bakanlık olarak ne yapmayı planlıyorsunuz?

 

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu