Siyaset

Okuyan paylaştı

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, "Tüsiad'çıların, Nato'cuların, Yeni Osmanlıcıların, İsrail'in karşısında kurulacak cephe bağımsız-egemen-laik bür ülke hedeflemelidir" dedi

Özel hastanelerde yaşanan skandallar, Fettullah Gülen’in ölümü,  “yeni çözüm süreci” tartışmaları devam ederken gündemin yoğunluğuna ilişkin serzenişler de oluyor. Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan X hesabından yaptığı paylaşımla tüm bu olanları bir komplo teorisiyle değil de devrimci bir bakışla bağlamanın önemine değinerek “oluşturmamız gereken karşı ağırlığın karşıtlarımızın omurgasızlığını, ilkesizliğini, riyakarlığını,  taklit etmesi intihar olur.” vurgusu yaptı. Okuyan’ın paylaşımı şöyle:

“Herkes konuşuyor, bunda hiçbir sakınca yok. Uzun süredir pek ortalıkta olmayan liberaller de bir anda ortaya çıktı. “Her gün yeni bir başlık, yeni bir gündem, baş döndürücü” deniyor. Bu aldatıcı. Hastanelerdeki skandallar, Fethullah Gülen ve Bahçeli’nin konuşmasını birbirine komplo teorileriyle değil devrimci bir bakış açısı ile bağlamak mümkün.

Sosyalizm hedefinin güncel bir sınava gireceği yoğun ve özel bir döneme girdik. Hiçbir sorun eşitlik, bağımsızlık ve aydınlanma mücadelesinin üstünde değildir. Bir başka deyişle devletçi-planlı bir ekonomi, bağımsız-egemen-laik bir ülke hedefinden ya da bir başka deyişle kapitalizme, emperyalizme ve dinciliğe karşı mücadele çizgisinden ya da bir başka deyişle çok uluslu tekellerin, holdinglerin, tarikatların düzenini yıkma iradesinden milim geriye gidilemez.

TÜSİAD’çıların, NATO’cuların, Berlin-Brüksel-Paris üçgeninde fesat üreten efendilerin, Yeni Osmanlıcıların, ABD emperyalizminin, bütün kötülüklerin cisimleştiği İsrail’in, kendi aralarındaki gerilim ve rekabete rağmen, bir doğrultuda ortaklaştığı bu dönemde, oluşturmamız gereken karşı ağırlığın karşıtlarımızın omurgasızlığını, ilkesizliğini, riyakarlığını,  taklit etmesi intihar olur. Karmaşık işbirlikleri, karanlık anlaşmalar, “orada böyle, burada şöyle” tutumlar burjuva siyasetine aittir.”

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu