Güncel

Özel’in Çağrısı Sonuç Verdi: Ankara ve İstanbul’daki Öğrenciler Serbest Bırakıldı!

Özgür Özel “Bayramı zehir etmeyin” dedi… Öğrenciler serbest

CHP Genel Başkanı Özgür Özel tutuklanan gençlerin serbest bırakılmasını talep etti. Bu açıklamadan birkaç saat sonra önce Ankara’daki öğrenciler daha sonra da İstanbul’daki öğrenciler serbest bırakıldı.Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özgür Özel, “Bayramda çocukların yeri adliyeler, cezaevleri değil sevdiklerinin yanıdır. Rakibiniz biziz. Cesaretiniz varsa gelin bizimle sandıkta yarışın. Şimdi Trabzon’dayım yarın öğleden sonra ilk iş Silivri’deyim” dedi.

X hesabından açıklama yapan Özel’in paylaşımı şu şekilde:”Bayramda çocukların yeri adliyeler, cezaevleri değil sevdiklerinin yanıdır. 1 gün bile yatarı olmayan suçlamalarla tutuklama kararı vermek gençleri bayramda toplama kampına dönüştürdüğünüz cezaevlerinde tutmak sizin gerçek yüzünüzü gösteriyor. Sırf Ekrem İmamoğlu ile yarışmaktan korktuğunuz için bu ülkenin geleceği olan gençlerimize, anne babalara zulmetmeyin.

Bayramı bu millete zehir etmeyin. Pırlanta gibi çocuklarımızı, gençlerimizi bayram arifesinde derhal serbest bırakın. Rakibiniz biziz. Cesaretiniz varsa gelin bizimle sandıkta yarışın! Kararı millet versin. Şimdi Trabzon’dayım yarın öğleden sonra ilk iş Silivri’deyim.                                                                                                        “ANKARA’DAKİ ÖĞRENCİLER SERBEST

Bu çağrıdan saatler sonra önce Ankara’daki gençler daha sonra da İstanbul’daki öğrenciler serbest bırakıldı.ODTÜ’de 26 Mart Çarşamba akşamı ve 27 Mart Perşembe sabahı gözaltına alınan ve bugün işlemleri tamamlanan 33 kişiden 4’üne üç hafta ev hapsi verildiGözaltına alınanlardan 2’si ifadesi alınmadan, 15’i yurt dışına çıkış yasağı konularak, diğer 12’si ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.                                                      İSTANBUL’DA DA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

Bu kararın ardından İstanbul Cevahir AVM’nin önünden ters kelepçeyle gözaltına alınan, tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 34 üniversite öğrencisi tutuklanmadı.

Hakimlik, 5 şüphelinin tutuklanmasına hükmetti. Tutuklananların öğrenci olup olmadığı açıklanmadı.

Şüphelilerden 27’sine “konutu terk etmeme” şartını içeren adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar veren hakimlik, 108 şüpheliyi de diğer adli kontrol tedbirlerini uygulayarak serbest bıraktı.

Özgür Özel "Bayramı zehir etmeyin" dedi... Öğrenciler serbest - Resim: 5

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu