Kartepe Dumlupınar’da Yağmur Gideri Çalışması Tehlike Saçıyor!

Hür Kocaeli Haber..Lerzan Göremen.. – Kartepe’nin Dumlupınar Mahallesi Muradiye Sokak’ta geçtiğimiz günlerde yapılan yağmur gideri çalışması, tamamlanmasına rağmen gerekli çevre düzenlemesi yapılmadan bırakıldı. Mahalle sakinleri ve sürücüler, çalışma sonrası ortaya çıkan olumsuzluklardan şikâyetçi.
Sokakta yapılan altyapı çalışmaları kapsamında yeni bir yağmur suyu mazgalı yerleştirildi. Ancak çalışmaların ardından mazgal çevresi mıcırlarla kapatıldı ve asfalt ya da kaldırım düzenlemesi yapılmadı. Bu durum, özellikle araç sürücüleri için büyük bir tehlike oluşturuyor. Mıcırların gevşek ve dağınık yapısı nedeniyle araçlar kayma riskiyle karşı karşıya kalırken, mazgalın da düzgün monte edilmediği dikkat çekiyor.
“Mazgal defalarca yapıldı ama hâlâ düzgün değil”
Mahalle sakinleri, söz konusu mazgalın daha önce de birkaç kez yapıldığını ancak her seferinde hatalı uygulama nedeniyle sorun yaşandığını belirtiyor. Vatandaşlar, hem araç hem de yaya güvenliğini tehdit eden bu durumun bir an önce düzeltilmesini istiyor.
Yetkililerden yapılan çalışmanın eksik kalan kısımlarının tamamlanması ve mazgal çevresinin güvenli hale getirilmesi talep ediliyor.