Siyaset

Özel açıkladı: Meclis’i olaÄŸanüstü toplantıya çağıracağız!

CHP lideri Özel, İsrail’in Gazze Åžeridi’ne yönelik katliamlarıyla ilgili Meclis’i olaÄŸanüstü toplantıya çağıracaklarını açıkladı. Özel, “Meclis’in oturması, bu meseleyi enine boyuna konuÅŸması, Filistin’e nasıl sahip çıkacağına hep birlikte karar vermesi lazım” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel BaÅŸkanı Özgür Özel, Gazze’deki son geliÅŸmelerle ilgili Meclis‘i olaÄŸanüstü toplantıya çağıracaklarını bildirdi.

Özel, “Gazze’de yaÅŸanan soykırımı, tehciri ve oranın güneye doÄŸru süpürülerek boÅŸaltılmasına karşı ve orada yaÅŸanan kıtlığa karşı harekete geçmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni olaÄŸanüstü toplantıya çağırıyoruz” dedi.

Partisinin grup başkanvekillerinin, tüm siyasi partilerin grup başkanvekillerini önümüzdeki birkaç gün içinde arayacaklarını aktaran Özel, şöyle devam etti:

“En yüksek imza sayısıyla Meclis’i olaÄŸanüstü toplantıya çağırmak arzusundayız. Bu görüşmeleri birkaç gün içinde yapıp pazartesi günü gerekli resmi baÅŸvuruyu Meclis BaÅŸkanlığı’na yapmayı düşünüyoruz. Meclis’in oturması, bu meseleyi enine boyuna konuÅŸması, Filistin‘e nasıl sahip çıkacağına hep birlikte karar vermesi ve bizce Meclis bu konuda yol almadan, mesafe almadan da yeniden kapanmamalıdır. Meclisin çalışmalarına devam etmesi gerektiÄŸini deÄŸerlendiriyoruz.”

AZİZ İHSAN AKTAŞ YORUMU

Özel, İstanbul BüyükÅŸehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik operasyonda itirafçı olan ve suç örgütü lideri olduÄŸu öne sürülen Aziz İhsan AktaÅŸ ile İBB BaÅŸkan Danışmanı Ertan Yıldız hakkındaki ev hapsi kararının kaldırılmasına yönelik bir soruya da “Ben dün bazılarının ev hapsine raÄŸmen İstanbul’da gezdiklerini, itirafçı yaratmak için savcılar adına faaliyette bulunduklarını, İstanbul’da fink attıklarını söylemiÅŸtim, bugün 2 tanesinin yasağını kaldırdılar” diye konuÅŸtu.

Özel, şöyle devam etti: “İtirafçılık meselesi iftiracılık meselesine dönüştürülmüştür. Kirli paraya, rüşvete, evlatla tehdide, ÅŸantaja varan yaklaşımlar vardır. Bundan sonra bir an önce yapılması gereken, iddianamenin yazılıp, bu ‘Ak Toroslar’ çetesinden Türkiye Cumhuriyeti’nin ve dosyanın kurtulup, adil bir yargılama aÅŸamasına geçilmesidir.”

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu