Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Bahçetepe’ye ev hapsiyle tahliye kararı!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, haksız mal edinme ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçlarından ayrı ayrı beraat etti. Rüşvetten 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Ev hapsi şeklinde adli kontrol tedbiri ile tahliyesine karar verildi.
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe‘nin tutuklu yargılandığı davada kararın bugün açıklanması bekleniyor. Aziz İhsan Aktaş soruşturmasından ayrılan Gaziosmanpaşa Belediyesi davası, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Yaklaşık 18 aydır tutuklu bulunan Bahçetepe hakkında savcılık, “rüşvet alma” suçlamasıyla 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası verilmesini ve hükümle birlikte tahliye edilmesini istemişti. Bahçetepe hakkında ev hapsi şeklinde adli kontrol tedbiri ile tahliyesine karar verildi.
BAHÇETEPE’YE EV HAPSİYLE TAHLİYE KARARI
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’yi “rüşvet alma” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.
Bahçetepe, “haksız mal edinme” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlarından ise ayrı ayrı beraat etti.
Mahkeme, Bahçetepe’nin ev hapsi şeklinde adli kontrol tedbiriyle tahliyesine karar verdi.
Mahkeme, Baki Aydöner’i “rüşvet almak ve vermek suçuna aracılık etmek” suçundan 6 yıl 3 ay,
Erdal Celal Aksoy’u “rüşvet alma” suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı.
Gürkan Dölekli’ye “rüşvet verme” suçundan 7 yıl 9 ay 22 gün, Özer Ayık’a ise aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
Seza Büyükçulha da “rüşvet almak ve vermek suçuna aracılık etmek” suçundan 7 yıl 9 ay 22 gün hapis cezasına mahkûm edildi.
Mahkeme ayrıca Gürkan Dölekli’nin 3 yıl 1 ay 15 gün, Erdal Celal Aksoy’un ise 2 yıl 11 ay süreyle memuriyetten yasaklanmasına hükmetti.
AKTAŞ’A CEZA VERİLMEDİ
Mahkeme, Aziz İhsan Aktaş hakkında “rüşvet verme” suçundan etkin pişmanlık hükümleri kapsamında ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.
Bahçetepe’nin eşi Gözde Bahçetepe ile Aziz Lal ise “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçundan beraat etti.
AKTAŞ’IN AVUKATI VE AYDÖNER ARASINDA TARTIŞMA
Duruşma avukat beyanlarıyla devam ediyor.
Aziz İhsan Aktaş’ın avukatı Özer İncegül ile CHP PM Üyesi Baki Aydöner arasında karşılıklı atışma yaşandı.
Müvekkili Aziz İhsan Aktaş’ın samimi ve istikrarlı ifadeler verdiğini savunan İncegül, diğer sanıkların farklı davalarda da yargılandığına dikkat çekti.
Bunun üzerine Baki Aydöner,
“Senin müvekkilin de yargılandı” diyerek karşılık verdi.
Avukat İncegül ise,
“Evet, benim müvekkilim 700 yılla yargılandı, beraat etti” yanıtını verdi.
Duruşma salonunda karşılıklı atışma sürerken mahkeme başkanı Avukat İncegül beyan verirken araya giren avukatları ve sanıkları uyardı.
Avukat beyanları sırasında Seza Büyükçulha’nın avukatı Kaptan Yılmaz da söz aldı.
Yılmaz, Aziz İhsan Aktaş’ın avukatı Özer İncegül’ün, “Müvekkilim 700 yılla yargılandı, beraat etti” sözlerine yanıt verdi, “Önüne gelene rüşvet dağıtan Aziz İhsan Aktaş’tan ahlak dersi alacak değiliz” dedi.
ÖNCEKİ DURUŞMADA KARAR ERTELENMİŞTİ
Davanın önceki duruşmasında, avukatların mazeret dilekçeleri sunması üzerine beklenen karar açıklanmadı.
Mahkeme başkanı, kararın bir sonraki duruşmada açıklanacağını belirterek duruşmayı 6 Kasım’a erteledi.
Söz konusu oturumda yalnızca Bahçetepe’nin tutukluluk durumu değerlendirildi. Mahkeme, tahliye talebini reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi.
BAHÇETEPE: “BERAATİMİ VE TAHLİYEMİ İSTİYORUM”
Önceki duruşmada söz alan Hakan Bahçetepe, kendisinin yanı sıra ailesi, eşi ve kayınpederi hakkında da beraat kararı verilmesini istedi.
Bahçetepe, tutukluluk süresince hakkında herhangi bir MASAK raporu bulunmadığını ve dosyada tek bir mağdur ifadesinin yer almadığını savundu.
Suçlamaları kabul etmeyen Bahçetepe, beraatini ve tahliyesini talep etti.











