Güncel

Kocaeli Valisi Aksoy’a açık mektup

Sayın valim. Kapalı mekanlarda sigara içme yasağı kalktı mı? Yoksa ben mi yanlış biliyorum

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın milletvekili olduğu dönemde yaptığı girişimlerle çıkartılan yasa gereği, kıraathane, lokanta, meyhane, bar, cafe ve benzeri yerler başta olmak üzere tütün ve tütün türevi ürünlerin kullanılması yasaklanmıştı.

Bu olumlu karar çoğu zaman da eleştirilmiş, bazı kurumlar, açılır, kapanır cam sistemleriyle bu yasayı delme yoluna gitmişti.

Kentimizde de ve özellikle barların konuşlandığı cadde ve sokakta bulunan işletmeler sıkı takibe alınmış ve birçoğuna da gerekli yasal işlem uygulanmıştı.

Bahsi geçen cadde ve sokakta bulunan ve sayıları bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar işletme bu yasayı çıktığı günden bu yana harfiyen uygulayıp, mekanlarında sigara içilmesine izin vermedi.

Gel gelelim bahsi geçen cadde ve sokakta bulunan ve özellikle ayaküstü değil de üst katlarda bulunan mekanlarda sigara tabiri caizse fosur fosur içiliyor. Üstelik güvenlik güçlerinin 7 gün, 24 saat görev alanlarının olduğu cadde ve sokaklar.

Kocaeli Valisi Sayın Hüseyin Aksoy. Lütfen bu hassas konu üzerine eğilin. Sigara yasağına harfiyen uyan işletmelerin ne günahı var?

Yasayı çiğneyenlerin haksız kazanç sağladığı kanaatindeyim.

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu