“Başkan Sertif Gökçe: Borçsuz, Şeffaf, Halkçı Belediyecilik”!
“Derince’de Söz Verildiği Gibi: Makam Aracı Yok, İsraf Yok”

Haber..Lerzan Göremen…Derince Belediye Başkanı Av. Şerif Gökçe, 27 Haziran 2025 Cuma günü Yelken Kafe’de düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında, göreve başladığı 31 Mart 2024’ten bugüne kadar geçen bir yılı mercek altına aldı. İşte toplantıda öne çıkan başlıklar:
. “Adaletle, Azimle” Yönetim Anlayışı
-
“Mağdur edebiyatı yapmayacağız” diyerek şeffaf, hesap verebilir ve hizmet odaklı bir yönetim modeli benimsendi.
-
Kaynakların halka aktarılması; bütçe, kredi ya da borç kullanılmadı, “148 bin kişinin bütçesini bir avuç insana değil, halkın hizmetine sunduk” vurgusu yapıldı. Borçsuz Belediye,
-
Belediye herhangi bir dış kredi kullanmadan, tasarruf odaklı kaynağıyla projeleri yürüttü .
-
“Makam aracı, huzur hakkı yok. Aracımız bile kendi aracımız.” açıklamaları dikkat çekti.
Çevre ve Altyapı Atılımı
Denizciler Caddesi’nde asbestli su borularının tamamen yenileneceği, 15 Temmuz itibarıyla tamamlanacağı ve 70 yıl boyunca yeniden kazı yapılmayacağı belirtildi.Çınarlı Mahallesi’ndeki altyapı çalışmaları da devam ediyor.
YEREL ÜRETİCİYE DESTEK Taşköprü Süt ve Süt Ürünleri Tesisi’nde kapasite 4 tona çıktı; “Taş köprü “Ayranı”markası yolda.
-
Sıfır atık çalışmaları kapsamında halkın “atık getir” sistemiyle 1 ton atık toplandığı açıklandı
Sosyal ve Kültürel Canlanma
-
Manuş Baba konseri sponsorlar bulunarak yapıldı ve etkinlikler ilçeye kültürel dinamizm kattı, yoğun katılım dikkat çekti.Kreşlerden kurslara kadar çeşitli sosyal projeler, gençlik ve kadın destek programları yürütüldü
Safiport Sorunu
-
-
Ruhsatsız yapılaşma sorunu olan Safiport konusu ele alındı, Şu an Mahkeme Aşamasındadır.Kocaeli ve ilçe genelinin meselesi kabul edildi; “devlet” tavrının kabul edilemez olduğu vurgulandı.Başkan Gökçe, bu toplantı ile geçen yılında ne çalışmalaryapıldı onları tek tek anlattı.Çevre, altyapı, üretim, sosyal ve kültürel projelerde önemli adımlar atılırken, borçsuz, şeffaf ve adaletli bir yönetim sergilendiği ifade edildi. Ayrıca, önümüzdeki dönemde altyapı çalışmalarının genişletileceği, sosyal belediyecilik anlayışının devam edeceği ve Derince’nin cazibe merkezi haline gelmesi yönündeki hedefler açıklandı.
-