Siyaset

CHP’de Kurultay Krizi: Lütfü Savaş’ın Hamlesi ve Özgür Özel’in Yanıtı!

Özel’den CHP kurultayının iptali için dava açan Savaş’a tepki

Eski Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın CHP kurultayının iptali için dava açmasını değerlendiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bunu bir buçuk yıl sonra yapmaya çalıştı. Bu, AK Parti’nin muhalefeti meşgul etme stratejisinin bir parçasıdır. Bu stratejinin parçası olanlar da hangi bütünün parçası olduklarını kendileri değerlendirsinler” dedi.”Müvekkil yaptığı araştırmalar neticesinde birçok kurultay delegesiyle konuşmuş ve konuşulan delegeler için; şu anki parti yönetimi ile yerel yönetim kademelerinde bulunan kişilerin seçim sonucunun değiştirilmesi için delegelere baskılar kurulduğunu, delegelere oy karşılığı ev ve arabalar verildiğini, delegelerin konakladıkları otellere bavul bavul dolarlar getirilip delegelere dağıtıldığını, iPhone telefonlar ve iPad tabletlerin oy karşılığı verildiğini, yine bazı delegelere iş imkanı sağlamak sözü verilerek seçim sonucunun değiştirildiğini sosyal medya ve haberlerden açık bir şekilde dile getirildiğini görmüştür.

Kaldı ki basına yansıyan ve ekte sunulu haber metinlerinden de görüleceği üzere, söz konusu kurultayda oy kullanan bir kısım delegeler ve yakınları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işe alınmışlar ve yine birçok delegeye belediye başkanlıkları olmak üzere siyasi görev olarak sözler verilmiştir.”

NE OLMUŞTU?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlık döneminin sona erdiği ve Özgür Özel’in kazandığı kurultayın şaibeli olduğu iddiasıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbarda bulunulmuş ancak dosya yetkisizlik kararıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmişti. Ocak ayında ise soruşturma başlatılmıştı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu