ADD Kocaeli Şubesi, 4 aydır hazırlandığı ‘Mahi Ben Kara Fatma’ isimli tiyatro oyununu İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşturdu. Başkanlığını Ümran Esen’in yaptığı Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şubesi Cumhuriyet Bayramı öncesi, 4 aydır hazırlanılan ‘Mahi Ben Kara Fatma’ isimli tiyatro oyununu izleyiciyle buluşturdu.
Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşturulan tiyatro oyununda Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği mücadele ile Türk kadının neler yapabileceğini ortaya koyan Kara Fatma anlatıldı. Kurtuluş Savaşı’nda İzmit’te de mücadele vermiş olan Erzurumlu Kara Fatma’nın hayatının sahnelendiği oyun büyük ilgi gördü. Oyunu izlemek isteyenler 475 kişilik kapasiteye sahip salonda oturacak koltuk bulmakta zorlandı. Salona ek sandalye ve oturaklar getirildi.
Oyunun büyük ilgi gördüğü tiyatro öncesi davetliler için kokteyl verildi. Kokteylde ve oyunu izleyenler arasında tanınmış isimler yer aldı. O isimler arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmit geçmiş dönem İlçe Başkanı Alpaslan Seymen, Zafer Partisi İzmit İlçe Başkanı İbrahim Demirtaş ve yönetim kurulu üyeleri, Yahyakaptan Mahalle Muhtarı Nermin Şenses, mahalle muhtarları, Kocaeli Tokatlılar Derneği Başkanı Turan Şahin ve STK Temsilcileri yer aldı. Oyunu Halk Kürsüsü Kocaeli Şubesi üyelerinden Gülten Aztekin, Zülfiye Avcı Bülbül, Şengül Çeğil, Şebnem Ayşe Batırer, Nilgün Keskin, Ayşe Doğan, Mecbure Servi ve yakın dostları Gülşen Müstecaplıoğlu da izledi.
Tiyatro oyununda Teşkilat-ı Mahsusa üyesi de olan Kahveci Mustafa karakterini canlandıran Halk Kürsüsü Kocaeli Şube Başkanı Ramazan Sevinç ve Ohri’li Sabri Albay karakterini canlandıran Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir, oyun öncesi katılımcıların büyük ilgisine maruz kaldılar. Oyunu izlemeye gelen birçok katılımcı, Sevinç ve Demir ile sık sık fotoğraf çektirdi.
Milli Mücadele döneminin ve kahramanımız Kara Fatma’nın anlatıldığı oyun 2 perdeden oluşurken, 4 aylık bir sürecin sonuna gelinmiş oldu. İlk deneyimini yaşayan oyuncular sahnede adeta devleşirken, Kara Fatma’nın işkence sahneleri izleyicinin duygu dolu anlar yaşamasına neden oldu.
ADD Sanat Komisyonu Üyesi Funda Tüysüz şu ifadeleri kullandı: “Bu oyuna yaklaşık 4 aydır çalışıyoruz. Elbette zorlandığımız zamanlar oldu. Bunlar hem maddi hem de manevi anlamdaydı. Biz dernek olduğumuz için hatırı sayılı dostlar aracılığıyla ve kendi imkânlarımızla bu oyunu hazırladık. Gönüllü arkadaşlarımızın elbette büyük emekleri vardı. 30 kişilik oyuncu, 20 kişilik teknik ekip kadromuzda tek bir kişinin bu anlamda bir deneyimi vardı. Anlayacağınız birçok şeyi yolda öğrendik. Üyelerimize çok teşekkür ediyoruz. Bu uğurda hayatlarından büyük fedakârlıklar yaptılar” Oyunda ikinci rolde olan. Sevinç, Derince ve Karamürsel belediyelerinden ‘Mahi Ben Kara Fatma’ isimli oyununun kendi ilçelerinde de oynanması için talepler oluştuğunu söyledi.
Senarist ve Genel Yönetmen Salih Sarıcalı’nın büyük emekleri ile ortaya çıkan “Mahi Ben Kara Fatma” da sahne alan oyuncular ve teknik ekip şu isimlerden oluştu: “Aleyna Altaş (Başrol), Ramazan Sevinç, Yücel Alpay Demir, Mustafa Söğüt, İlknur Erişen, Ali Akçiçek, Osman Oral, Suat Atan, Adem Aydın, Cengiz Duran, Erkan Gündüz, Hilal Onat, Umut Yıldız, Levent Ekinci, Metehan Ekinci, Recep Özgüleç, Funda Tüysüz, Özge Esen, Canan Külünk, Servet Efe, Şükran Dağ, Miray Çimen, Yağmur Medine Ekinci, Aynur Polat, Melis Duran, Adile Bingöl, Türkan Çakmakçı, Ayten Çiftçi, Dilek Eren, Yasemin Çiftçi, Afra Andız (Çocuk oyuncu)” Sude Zor, Umutcan Duyar, Gizem Sağırkaya ve Aslı Dinçay (Ses-ışıkçılar), Ülkü Yıldırım (Makyaj)