Spor

Şimdi ralli zamanı

Kocaeli’nin gelişen yüzünü turizm olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da Kocaeli Rallisi etkinliğinde spor ve doğa tutkunlarını bir araya getirecek

Kocaeli BüyükÅŸehir Belediyesi, kentin doÄŸal zenginlikleri ve su sporları potansiyelini ulusal ve uluslararası alanda tanıtarak Kocaeli’yi doÄŸa ve su sporlarının merkezi yapma hedefi doÄŸrultusunda çeÅŸitli organizasyonlara ev sahipliÄŸi yapmaya devam ediyor. Kocaeli BüyükÅŸehir Belediyesi 40. Kocaeli Rallisi Türkiye Ralli Åžampiyonası’nın 6. Ayak yarışı 08-10 Aralık tarihleri arasında sporun baÅŸkenti Kocaeli’de düzenleniyor. Kocaeli BüyükÅŸehir Belediyesi, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Kocaeli Otomobil Sporları DerneÄŸi (KOSDER) iÅŸ birliÄŸinde düzenlenen, otomobil sporlarının en önemli spor organizasyonları arasında yer alan rallide 59 otomobil ve 118 sporcu mücadele edecek.

Şimdi ralli zamanı

DİĞER BELEDİYELERE DE ÖRNEK OLDU

Kocaeli BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Tahir Büyükakın’ın hedefleri doÄŸrultusunda yol alan BüyükÅŸehir, DoÄŸu Marmara’yı Türkiye’nin kültür, sanat, spor merkezi ve önemli bir turizm destinasyonu haline getirmiÅŸ durumda. Avrupa’nın en büyük doÄŸal yaÅŸam parkı olan Ormanya ile doÄŸaseverlere ev sahipliÄŸi yapan Kocaeli, doÄŸa sporlarıyla da öne çıkıyor. Kocaeli BüyükÅŸehir Belediyesi’nin spor yatırımları ve faaliyetleri, diÄŸer belediyelere örnek olacak nitelikte.

SPORUN BAŞKENTİ KOCAELİ

Çocuk ve gençlerin niteliklerini geliştirmek, onları çağın lideri yapmak için üniversitelerle, araştırma merkezleriyle ve sivil toplum kuruluşları, sanayi ve kamu kuruluşlarıyla eş güdümlü çalışan Büyükşehir, Sporun Başkenti Kocaeli vizyonu ile her branşa spora ve sporcuya her zaman destek vermekte. Sporu bütüncül bir yaklaşımla ele alan, sporla yaşayan bir kent oluşturan ve bunun için tüm çocuklar ve gençler için spor eğitimleri organize eden Büyükşehir, sporun gelişmesi için de alt yapı ve destek programları hazırlamakta.

HEYECAN DORUÄžA ULAÅžACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, dolu dolu bir hafta sonunda spor ve doğa tutkunlarını bir araya getirecek. 08 Aralık Cuma akşamı saat 17.00’de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önündeki start seremonisi ile başlayacak organizasyonda ekipler iki gün boyunca toplam uzunluğu 353 kilometre olan 9 özel etapta mücadeleleriyle heyecanı dorukta yaşayacak. Ralli merkezi ve servis alanı olarak eski İnterteks Otopark alanının kullanılacağı organizasyonun ilk günü Kulfallı Çakmaklar ve Toylar etaplarının ikişer kez geçilmesinin ardından seyirci özel etabı ile sona erecek. Ekipler 10 Aralık Pazar sabahı saat 09.30’da direksiyon başına geçerek İshakçılar, Teksen ve İshakçılar etaplarını geçtikten sonra saat 14.00’ten itibaren İzmit Kent Meydanı’nda yarış pistindeki finiş podyumuna ulaşarak ralliyi noktalayacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu