Eğitim

“Sorunlar kronikleşiyor”

Veli-Der Başkan Yardımcısı Beyhan Korkmaz uyarılarını tekrarladı

Yazılı açıklamasında uyarılarda bulunan Korkmaz şunlara dikkat çekti: “Veli-Der olarak yineliyoruz! Okullarda, salgın rakamlarını, kapanan sınıf sayısını kamuoyu ile paylaşıp , farkındalığın artmasını sağlayınız. Her geçen gün vakalar tırmanmaya devam ediyor ve zamanında alınmayan önlemler yüzünden kayıplarımız artıyor. Yetişkinlere yönelik aşılama hızı düşse de aşılamadan dolayı entübe sayısı azalmaktadır. Tehlike  genç yetişkin ve çocuklarda devam etmektedir. Çocukların  semptomsuz hastalığı anlatması, aşılama yaşının 12 ye düşmesi yeterli değildir. Amerika’da ve bir çok ülkede aşılama 5 yaşına kadar gerilemiştir.

Seferihisar’da evde gözetim altında tutulan bir  çocuğumuzu kalp rahatsızlığı   kronik rahatsızlığı yüzünden kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Kronik hastalıklar,  obezite, kalp gibi rahatsızlıkları olan çocuklarımızın aşılama yaşının Amerika’da ve dünyada olduğu gibi 5 yaşına çekilmesi elzem ve zorunluluk haline gelmiştir.

Uzmanlar yeni vakaların % 40’nın 25 yaşın altına gerilediğini ve aşılamanın artması gerektiğine dikkat çekiyor. Covid-19 çocuk yoğun bakımlarında ölümler iki katını artmış durumda,  Cocit-19 vakalarında Asya’da 1 Avrupa’da 2 Dünyada 3 sıradayız hızlı tanı testleri bir an önce alınıp devreye sokulmalıdır. Maske Mesafe hijyen sloganı ile sorunları çözemeyiz. Okulsuz köy kalmamalı ve taşımalı eğitime son verilmesi için,  kapanan koy okulları açılarak yeter miktarda öğretmen ataması yapılmalıdır. Eğitimden ve sağlıktan tasarruf olmaz. Bir an önce temizlik personeli sayıları artırılmalı,  Kışın artacak vaka sayıları düşünülerek, okullara havalandırma sistemi kurulmalıdır. Taşımalı sistemle okula giden öğrencilerin servislerinin denetlenmesi artırılmalı Afyonda kapısı iple bağlanarak çocukları taşıyan servisin kazasıyla kaybettiğimiz yavrularımız asla unutulmamalıdır.

Kamu okullarında , bazı öğrencilere yönelik , burs  başvuruları 15 Ekim tarihinde başladı. Kriterlere göre başvuru sonucu verilecek burs miktarı 100 TL’dir.

Pandemi öncesi ve sonrasında derinleşen yoksulluk düşünüldüğünde, yaşanan ekonomik  sıkıntılar, asgari ücretin açlık sınırı altında kalması sonucu,  başvuru yapan her öğrenciye istinasız burs verilmeli ve burs miktarı artırılmalıdır. Ülkemizde asgari ücret 2 bin 825 TL, açlık sınırı 3 bin 49 TL, yoksulluk sınırı ise 10 bin 299 TL’dir.

Ayrıca eğitim ortamlarının şiddetten arındırılması öğretmenlerimizin ve çocukların güvenli ve sağlıklı ortamlarda eğitime devam etmesi biz velilerin bütünlüklü taleplerindendir.  Afyon’da bir okulda, öğretmenimizin, okul içerisinde bir veli yakını tarafından darp edilmesi biz velileri derinden üzmüş ve kaygılandırmıştır. Afyon’da, bu yaşanan üzücü şiddet vakası, münferit bir olay değildir. Uzunca bir süredir, Siyasilerin ve bazı kesimlerin bilinçli olarak öğretmenleri hedef göstermesinden oluşan,  statü ve itibar kaybının açık sonucudur. Okullarda,  her türlü duygusal ve fiziksel şiddete karşı önlem alınmalı ve Güvenlik Personeli  atamaları hızlandırılmalı,   Rehberlik servisinin yani sıra , tüm çocuklarımız ve  mülteci çocuklar ile kültürel farklılıklar ve dezavantajlı grupların entegrasyonu  açısından, Sosyal Hizmetler birimi kurulması ön görülmeli, okul aile birlikleri desteklenmeli ve veli Whatsapp grupları sınırlandırılmamalıdır. Velilerin, okul içindeki problemlerde aktif söz sahibi olmaları sağlanmalıdır. Sonuç olarak,  öğretmenimize yapılan saldırıyı kınıyor,  veliler olarak öğretmenlerinin haklarının korunmadan, öğrencilerimizin haklarının koruyamayacağını biliyor ve Öğretmenlerimizin statüsünün güçlendirilmesine yönelik çalışmaların bir an önce yapılmasını istiyoruz. Kamuoyuna saygılarımla”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu