Sanat

Ustalar, bu sergide

İzmit Belediyesi’nin destekleriyle İZEV öncülüğünde duayen fotoğrafçıların eserleri, Ustalara Saygı Fotoğraf Sergisi’nde sanatseverlerle buluştu

İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV), fotoğrafı sanata dönüştüren ülkemizin duayen fotoğrafçılarının eserlerini İzmit Belediyesi Sanat Galerisi’nde sergiliyor. Ustalara Saygı Fotoğraf Sergisi 18-24 Ekim tarihlerinde Cumhuriyet Parkı Sanat Galerisi’nde sanatseverleri ağırlayacak.

Ustalar, bu sergide

ÖZEL KOLEKSİYON

Ustalara Saygı Fotoğraf Sergisi’nde duayen fotoğrafçılar Ara Güler, Ersin Alok, Gültekin Çizgen, İbrahim Zaman, İzzet Keribar, Ozan Sağdıç, Şemsi Güner ve Yıldız Moran’ın İstanbul fotoğrafları yer alıyor. İzmitli sanatseverler, sergi sayesinde duayen fotoğraf sanatçılarının özel izler taşıyan fotoğraflarından oluşan özel bir koleksiyon ile buluştu. Sanat projesinin geliri zihinsel engeli olan bireylerin eğitimi için değerlendirilecek.

Ustalar, bu sergide

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN EMEK HARCIYORUZ”

Sergi açılışında konuşan, İZEV Başkanı Hakan Kural; “İZEV vakfı olarak bizce çok önemli şeyler yapıyoruz. 2019’da American Mercury Ödülleri arasında en iyi etkinlik, en iyi sosyal sorumluluk konularında dünya markaları içerisinde tek onur ödülünü biz aldık. 2019’da yine 4 bin proje içinde Avrupa’nın en iyi sosyal sorumluluk projesi ödülünü aldık. Ayın 25’inde New York Türk Evi’nde bir sergimiz var. Türkiye’den bir vakıf mücadele içinde. Çocuklarımızın sosyalleşmesi, istihdamı, gelişimi, hayatın içinde yer almaları gibi konuları çok önemsiyoruz. Bunun için emek harcıyoruz” dedi.

Ustalar, bu sergide

“ŞEHİRLERİN HAFIZASI FOTOĞRAFLANMALI”

Fine Art Galeri Sahibi Ercüment Çilingiroğlu, “Öyle bir şey yapalım ki bir köprü oluşturalım, sağ olan ve aramızda olmayan fotoğrafçıları bir araya getirelim dedim. Arşiv elde etmeye çalışalım istedik. Ara Güler’in 8 arkadaşıyla beraber böyle bir seri çıktı ortaya. İstanbul’un 50’li 60’lı yılları önemli yıllar. O dönemin hafızası şu an burada. Kıymetini bilmek lazım. Yaşadığımız şehirleri bizler de fotoğraflamalıyız. Çünkü o kadar hızlı bir değişim halinde ki her şey 3-5 yıl önce gördüğümüz siluetler kalmıyor. Mümkün olduğu kadar bunları aile fotoğraflarıyla beraber şehrin fotoğraflarıyla şehrin tarihi yerlerini özellikle belgeleyerek devam etmekte fayda var” diye konuştu.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR SERGİ”

Küratör Esat Yargıcı da, “70’lerde burada çok küçük bir park ve parkta tavşanlar vardı. Ben o tavşanların fotoğrafını çekmeye çalışıyordum babamla birlikte. O kadar önemli bir sergi ki bu dünyanın hiçbir yerinde bunları bir daha bir arada bulamayacaksınız. O kadar önemli bir sergi. Bunlar orijinal baskılar. Hepsinin izinleri alınmış şekilde sergileniyor. Etrafta bir sürü şey var ama maalesef bir araya getirmek çok zor” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu