Turizm

Uygur; “Turizm politikası oluşturmalıyız”

BİMUD’dan turizm destinasyonlarına yenilikçi öneriler

Turizm yönüyle Sakarya’nın geleceğini değerlendiren Bilim Adamları ve Mucitler Derneği Genel Başkanı Yusuf Uygur, ‘Turizm politikası oluşturmalıyız’ çağrısı yaptı. Sakarya’nın doğal bir turizm cenneti olduğunu belirten Uygur, bu potansiyeli kullanamamasının üzücü bir durum olduğunu dile getirdi. Başkan Uygur turizm politikası ile ilgili yaptığı değerlendirmede, turizmin sadece istihdam anlamına gelmediğini belirterek, ‘’Turizm marka kent olmanın mihenk taşlarındandır. İlimizin ülkemize ve dünyaya tanıtılmasında ana argümanlardan birisi olacaktır. Amaç hemen her alanda ön planda olmaksa turizm vazgeçilmezimiz olmalıdır. Sadece doğamızla turizme katlı sunmak eksik kalır. Doğa turizminin beraberinde kültür turizmi ve iş turizmi de yer almalıdır’’ İfadelerini kullandı.

Uygur; “Turizm politikası oluşturmalıyız”

Başkan Uygur ‘’Neler yapılabilir?’’ sorusuna açıklık getirdi

Yaklaşık 15 km. uzunluğundaki Karasu Sahili, Sapanca Gölü, Sakarya Nehri ve Mudurnu Çayı’na dikkat çeken Uygur, nasıl daha iyi hale gelebiliriz sorusuna açıklık getirerek turizm politikası maddelerini açıkladı. Başkan Uygur, ‘’Sapanca gölü İtalya’daki meşhur Como gölünden daha güzeldir. Ama mevcut yapılaşma ile Sapanca’mız hak ettiği üne kavuşamamaktadır” diye konuştu.

Uygur; “Turizm politikası oluşturmalıyız”

‘’Sakarya Nehri’nin etrafına Botanik Parkı’’

‘’Sakarya nehri mükemmel nehirlerimiz arasında bulunuyor. Mutlaka Tuna kadar değerli olmalıdır’’ vurgusu yapan Başkan Uygur, Sakarya Nehri etrafına botanik parkı kurulabilir önerisinde bulundu.  Uygur, ‘’ Etrafına 10 Km. çaplı dünyanın en büyük botanik parkını kurabiliriz. Dünyanın en önemli bilim insanları, araştırmacılar ve meraklı insanlara ziyaretgah oluşturulabilir. Türkiye, dünyanın bitki çeşitliliği konusunda en zengin ülkelerinden biridir. Aynı şekilde yapılacak düzenleme ile Sakarya Nehri, Molla Köy civarı başta olmak üzere doğal balık avlanma merkezlerinden biri olacaktır. Sakarya nehir taşımacılığı botanik parkla bütünleşerek muazzam bir gezinti tecrübesi olabilir’’ ifadelerini kullandı.

Uygur; “Turizm politikası oluşturmalıyız”

Başkan Uygur’dan yenilikçi öneriler

Başkan Uygur, yenilik getiren turizm konusundaki proje ve önerileri şu şekilde sıraladı: Mudurnu çayı; Dokurcundan Akyazı sapağına kadar 20 Km. alanda oluşturulacak doğaya uyarlanmış rekreasyon alanı, piknik alanları, oluşturulacak korular ile kesin bir çekim merkezi olacak, insanlarımızın ve ziyaretçilerimizin ruh dinginliğini giderecek doğal bir cennet olacaktır. Yine olta balıkçılığı turizminin de merkezlerinden olacaktır.

Uygur; “Turizm politikası oluşturmalıyız”

Hendek, Karasu, Kocaali, Sapanca, Geyve ve Taraklı dağlarındaki şelale ve çaylardan akan sularda alabalıklar olduğunu düşünün; burası bir nevi mini Alpler olabilir. Taraklı’da oluşturulacak halka açık havuzlarla hem sağlık hem de termal turizmde ilimiz kesinlikle marka olacaktır. Geyve köyleri ile Ali Fuat Paşa Mahallesi Taraklı ilçesinin özgün mimarisi ile ilimizin tarihi kültürel köylerinden biri olacaktır. Köy kent müze projesi; Tüm Osmanlı bileşenleri ilimizde mevcuttur. 200 ile 300 yıllık Trabzon, Urfa, Kafkas, Balkan, Muş, Ankara, Antalya, Tokat, Antep, İzmir, Kütahya gibi ülkemizin bütün köylerini hayal edin. Mini köylerde 200, 300 yıl geriye gidin. Harika köy müzeleri oluşturmak sadece ülkemizde değil, dünyada da büyük bir ses getirebilir.

Uygur; “Turizm politikası oluşturmalıyız”

Savaş Müzesi projesi; Türk ve İslam tarihinin parlak zaferlerinin üç boyutlu görsellerinin olduğu müze hem eğitici, hem ilimizi tanıtıcı hem de ismine yakışır olacaktır. Türkiye’mizin İlk ve Orta öğretimindeki tüm öğrencilerin ziyaret etmesi sağlanacak ve ilimizi daha küçük yaşlarda çocuklar da yakından tanıyacaktır. Mohaçı, Kosovayı, Varnayı, Malazgirti, Dandanakanı, Maverun Nehiri, Plevneyi, Prutu görecek, Atasının yaptığı kahramanlıklarıyla geleceğe ışık tutacaklardır. Umut varsa kaliteli yaşam vardır.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu