Kültür

1380 kişilik dev zeybek gösterisi nefesleri kesti!

Mustafa Kemal Atatürk’ün imzası ile Türkiye haritası çizen binler gösterileriyle İzmitlileri büyüledi

İzmit Belediyesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 7’den 70’e 1380 vatandaş aynı anda zeybek oynadı. İzmit Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı ruhuna uygun kutluyor. Kutlama programları kapsamında bugün yaşlısından gencine 1380 kişi İzmit Kent Meydanı’nda aynı anda zeybek oynadı. Sahne İzmit Halk Dansları Topluluğu öncülüğünde sıkı çalışmayla ortaya çıkan gösteri nefesleri kesti. Ekibin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün imzası ile Türkiye haritasını çizmesi ise vatandaşlardan büyük alkış topladı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün imzası ile Türkiye haritası çizen binler gösterileriyle İzmitlileri büyüledi
“GELENEKSEL HALE GETİRMEK İSTEDİK”
1380 kişilik ekibin içinde yer alarak zeybek oynayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Bu muhteşem tablonun içerisinde yer alıyor olmaktan onur duydum, gurur duydum. Bu gösterinin ilkini bin kişi ile 2 sene önce yapmıştık. Geleneksel hale gelsin istedik. Bütün halkımız milli bayram coşkusuyla yan yana durabilsin, dayanışma gösterebilsin. Bu bayram coşkusunu hep beraber yaşayalım. Herkese ve her şeye inat, unutturmaya çalışanlara inat biz milli bayramlarımızı en üst coşkuda kutlayacağız.
“NİCE 99 YILLARA”
Atamızın bize bıraktığı devrimlere her zaman sahip çıkacağız. Bu vatan bizim ve bu vatanı vatan yapan Cumhuriyet’imize sahip çıkmak boynumuzun borcu. Bu cumhuriyet ilelebet yaşayacak. Cumhuriyet demek biz demek, Cumhuriyet demek hürriyet demek, Cumhuriyet demek kardeşlik demek, vatan olma sevdası demek. Bütün aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun. Onlar bu vatanı vatan yapmak için toprağa düştüler. Kanlarını akıtmaktan geri durdular. Bizim de onlara borcumuz bu vatana sahip çıkmak. Yaşasın Cumhuriyet. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Nice 99 yıllara, nice bin yıllara…”

 

Tüm içeriği indir
WhatsApp Paylaş

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu