Yaşam

Değirmendereli Işıl, kültür sanat elçimiz

Gazeteci- yazar Vacit Çelik ve emekli öğretmen Esma Alkan’ın kızları Işıl Ezgi Çelik, başarılarıyla göğsümüzü kabartıyor

Ufuk Bagan ( Hür Kocaeli ) İzmit- Yaşamını Hindistan’da sürdüren ve Tesaj Matur ile hayatını birleştiren Işıl Ezgi Çelik, yaptığı başarılı çalışmalarla ülkemizin gururu oldu. Evlendikten sonra Esha Matur adını alan Işıl, henüz ilkokul yıllarındayken Değirmendere Belediyesi’nde kültür- sanat gönüllüsü olarak görev almıştı. Işıl Ezgi Çelik, Hintli adıyla Esha Matur, Hindistan Pune şehrindeki ADYPU Üniversitesi’nde çalıştı. Ayrıca Yeni Mumbai’de CapitArt adlı sanat şirketi var.

Değirmendereli Işıl, kültür sanat elçimiz

Işıl Ezgi Çelik’i biraz tanıyalım

Çelik, Galatasaray Üniversitesi’nde aldığı felsefe eğitimini Fransa’da tamamladı. Yüksek lisansını güzel sanatlar görsel tasarım üzerine yaptı. Daha sonra burslu olarak Japonya Nagoya Üniversitesi’nde 5 yıl doktora yaptı. 6 ay Myanmar’da sahipsiz bırakılmış ve uluslararası şebekelerin elinde pazarlanan kadınların kurtuluşu ve yaşama kazandırılması üzerine hazırladığı projenin kabulü üzerine Birleşmiş Milletler kadrosunda Myanmar’da görev yaptı. Işıl Ezgi Çelik’in projesi Myanmar hükümeti tarafından uygulanıyor. Japonya’da doktorasını bitirdikten sonra İzmit’e döndü.

Değirmendereli Işıl, kültür sanat elçimiz

Değirmendereli Işıl, kültür sanat elçimiz

 

Sonrasında Çanakkale’de çekimleri i yapılan bir filmin sanat yönetmenliğini yaptı. Hindistan’ın Pune şehrindeki ADYPU Üniversitesi’nden gelen teklif üzerine Hindistan a gitti. Işıl Ezgi Çelik bu arada başarılarının arasına Hindistan Yeni Mumbai’de açtığı sanat galerisini de kattı.

Değirmendereli Işıl, kültür sanat elçimiz

Çelik ve Alkan’ın kızları; bir başarı öyküsü

Eski Değirmendere Belediyesi ve eski Bekirpasa belediyelerinde 15 yıl basın yayın ve kültür sanat etkinlikleri müdürü olarak görev yapan, uzun yıllar CHP Gölcük ve Başiskele İlçe örgütlerinde yönetici olan, Gölcük Postası, Bizim Kocaeli, Kocaeli Demokrat ve Kocaeli Devrim gazetelerinde köşe yazarlığı yapan Vacit Çelik ve emekli öğretmen Esma Alkan’ın kızları Esha Matur, yazdığı “Uğurun Mantığı” adlı kitabıyla da başarılarına bir yenisini ekledi.

Değirmendereli Işıl, kültür sanat elçimiz

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu