Sağlık

Efsane doktor emekli oldu

Doç. Dr. Orhan Fındık, devlette yaklaşık 27 yıl çalıştıktan sonra emekli olmaya karar verdi

İzmit Lisesi mezunu olan Dr. Fındık, Hacettepe Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra sağlık ocağında daha sonra Kocaeli Devlet Hastanesi Acil servisinde çalıştı. Kocaeli Yüksek Öğrenim Vakfı’nın kurucu üyeliğinin yanı sıra Genç Kocaelililer Derneği’nin sağlık projelerini yönetti. TV 41’de canlı sağlık programları yaptı. Maltepe Üniversitesi’nde Kalp Damar Cerrahisi Uzmanlığı sonrası Koşuyolu Yüksek İhtisas Hastanesi‘nde 3 yıl çalıştı. Kocaeli Devlet Hastanesi’ne tayini çıkan Dr. Orhan Fındık , 6 ay sonra Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçti. Derince EAH de, Koşuyolu Hastanesi’nin koordinatörlüğünde gerçekleşen  açık kalp cerrahisini gerçekleştiren ekibin içinde yer aldı.

Efsane doktor emekli oldu

Yaklaşık 11 yıl Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesin’de çalışan Dr. Orhan Fındık, şehrimizde özellikle damar cerrahinde ilklere imza attı. Tıkalı bacak ve karın damarların balon ve stent ile ( Endovasküler girişimsel işlemler) açılmasında ,Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği’nin öncü doktorları arasında yer aldı.

Efsane doktor emekli oldu

Bir çok toplantı ve kongrede konuşmacı olarak tecrübelerini paylaştı

Toplumumuz da çok sık görülen varis hastalığında uygulanan lazer ve radyofrekans ( Kapalı yöntem) işlemini Kocaeli’de ilk uygulayan oldu.Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışırken yapmış olduğu çok sayıda ulusal ve uluslararası yayın sonrası doçentlik ünvanını  aldı. Son 1 yıldır da çeşitli yurtlarda ve hastane de Covid- 19 sorumlusu olarak çalışan Dr. Fındık, sonunda bu hastalığa da yakalandı. Hastalık süreci ağır geçen Dr. Fındık, 2 yıl önce almış olduğu kararı uygulamaya sokarak geçtiğimiz günlerde emekli oldu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu