SiyasetYaşam

Chp Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar: “Sırrı Süreyya Önder’in Barış Mücadelesine Tanığız”

Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayımladı. Başkan Akar, Önder’in hayatı boyunca barış mücadelesi verdiğini ve bu uğurda büyük bedeller ödediğini vurguladı.

“ZULME UĞRADI, AMA DİRENDİ”

Akar, “Suçsuz yere hapislere atılsa da, zulümler görse de ömrünü barış yolunda harcadığına şahidiz” ifadelerini kullanarak, Önder’in yaşamının toplumsal barışa adanmış bir mücadele olduğunun altını çizdi.

“MÜCADELESİNE SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN BORCU”

Türkiye’nin birliği ve kardeşliği için gösterdiği çabanın devam ettirilmesi gerektiğini belirten Başkan Akar, “Bu mücadeleyi başarıya ulaştırmak hepimizin ona borcudur” dedi.

“GEZİ’DE ÖNDEYDİ, YOL AÇANDI”

Sırrı Süreyya Önder’in Gezi Parkı direnişindeki tutumunu da hatırlatan Akar, “Gezi Parkı’nda ilk sahaya inen oydu, kepçelerin önünde duran, yolu açan oydu” sözleriyle Önder’in direnişteki öncü rolüne vurgu yaptı.

“Ülkemizin başı sağ olsun” diyerek sözlerini tamamlayan Başkan Akar, Sırrı Süreyya Önder’e Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diledi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu