Siyaset

“Büyükşehir mezbahası neden ruhsatsız?

CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir Büyükşehir Belediyesi mezbahasının ruhsatsız olduğunu söyledi

Taşdemir, “Kurban Bayramı’nda vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’nin kaçak mezbahasında hayvan kesimlerini gerçekleştiriyor. Fakat vatandaşlara fatura ve makbuz olarak farklı ilçelerden makbuz kesiliyor. Sayın Karaosmanoğlu niçin bu mezbahayı ruhsatlı hale getirmiyor?”  d,ye sordu.

Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi  Grup Başkanvekili Engin Taşdemir ve meclis üyesi Orhan Tanış CHP İl Binası’nda düzenlenen toplantıda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Meclisten önceki hafta kentin çözülemeyen sorunları ile ilgili her ay düzenlenen toplantılarda bu ay Büyükşehir Belediyesi’nin Sekapark’a yapmış olduğu kongre merkezi, ruhsatsız olduğu iddia edilen mezbaha ve kentin önemli noktalarından imarla ilgili yaşanan sorunlar dile getirildi. Toplantıda konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, “Kentimiz iyi yönetilmiyor. Basiretsiz belediye başkanları her geçen gün kötüye gidiyor” yorumunu yaparken, meclis üyesi Orhan Tanış ise, “Bu ilde ruhsatsız cami var, ruhsatsız yol ve kavşaklar var. Bu belediyeyi yönetenler ne iş yapıyor? “ dedi.

“ŞEHRİ KÖYE ÇEVİRDİ”

CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, “Bugün Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çeşitli hatalar ve birkaç ana konu hakkında bilgilendirme yapacağız. Kentimiz iyi yönetilmiyor. Basiretsiz belediye başkanları her geçen gün kötüye gidiyor. Böylesine geliri yüksek bir kent bunu hak etmiyor. Kocaeli gibi bir kenti 14 yıldır yöneten Sayın Karaosmanoğlu ve yönetimi şehri köye çevirmiştir. Bunu dile getiren Sayın Zeki Aygün’dür. D-100 Karayolu’ndan geçerken Kocaeli’nin köye benzediğini söyleyen bir AK Partili Zeki Aygün’dür” diye konuştu.

“KONGRE MERKEZİ AKLA UYMUYOR”

“Örneğin Sekapark’ın olduğu bölgeye yapılaşma olmayacağı söyleniyordu” diyen Taşdemir,  “Ancak şimdi baktığımızda mantar gibi binalar türüyor. Oraya son olarak yapılan 3 bin kişilik kongre merkezi bulunuyor. Bu kongre merkezinin oraya yapılması çok saçmadır. Orada bir etkinlik olduğunda insanların hem trafik açısından hem de bölgede yer tutması açısından sorun yaşayacağı aşikardır. Bu tip çalışmalar yıllar sonrasını düşünerek yapılmalıdır. Zaten sahilde 2 adet yol mevcut ve günün belirli saatlerinde yoğunluk yaşanıyor. O yüzden 3 bin kişilik bir kongre merkezinin oraya yapılması akla ve mantığa uymamaktadır. Yine her zaman yaptıkları gibi şehrin dinamiklerine uymadan kendi kendilerine karar vermişlerdir” ifadelerini kullandı.

“KARAOSMANOĞLU RUHSATISZ YAPILARA NE DİYECEK?”

Taşdemir sözlerini, “Geçtiğimiz günlerde Kurban Bayramı’mızı yaşadık. Vatandaşlar hala Büyükşehir Belediyesi’nin kaçak mezbahasında hayvan kesimlerini gerçekleştiriyor. Fakat vatandaşlara fatura ve makbuz olarak farklı ilçelerden makbuz kesiliyor. Sayın Karaosmanoğlu niçin bu mezbahayı ruhsatlı hale getirmiyor? Burayı ruhsatlı hale getiremeyen Sayın Karaosmanoğlu, ruhsatsız yapılarda yaşayan vatandaşlara ne söyleyecek?  Önümüzde bir yerel seçim var ve biz Sayın Karaosmanoğlu’nun heyecanı olmadığını görüyoruz. Biz artık ondan farklı bir proje beklemiyoruz. Kentin markalaşması yolunda çalışmalar yapmasını beklemiyoruz. İnşallah yerel seçimler sonrasında sosyal demokrat bir yapı ile kentimiz daha çağdaş bir yapıya kavuşacaktır” dedi.

“KENTİ VE ÜLKEYİ YÖNETMEYİ BECEREMİYORLAR”

Meclis üyesi Orhan Tanış ise,  “Kocaeli’de biz Allah’a emanet olarak yaşıyoruz. Bunun en tipik örneği geçenlerde Kartepe de bulunan bir macera parkında meydana gelen ve can kaybının yaşandığı kaza. Bakın öyle 25- 30 m2 bir yapıdan söz etmiyoruz. Bu ilde ruhsatsız cami var, ruhsatsız pazar alanı var, ruhsatsız yol ve kavşaklar var. Bu belediyeyi yönetenler ne iş yapıyor. Sonrası ne oluyor? Türkiye genelinde kaçak yapılaşma sorunu öylesine büyüyor ulusal sorun haline geliyor ki imar affı çıkarmak zorunda kalıyor. Çıkan affın alt yapısını hazırlamıyor, vatandaşı bir kaosun içine sokuyorlar. Kenti, ülkeyi yönetmeyi beceremiyorlar” diye konuştu.

“PEKİ, TARTIŞMASAYDIK NE OLACAKTI?”

Sözlerini sürdüren Tanış, “Bir diğer değinmek istediğimiz konuya gelirsek, bu kenti yönetenler, kentin geleceğini etkileyecek önemli yatırımların kamuoyunda yeteri kadar tartışılması ve bu kararlarda kentin ortak aklının devreye sokulması konusunda isteksiz davranmaktadır. Bakın geçen ayki mecliste Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili sorulması ve tartışılması gereken pek çok konuyu ortaya koyduk. Sonuçta tesisin bu kadar büyük kapasite ve büyük maliyetle yapılmasının çok da doğru olmadığı görüşü ortaya çıktı. En azından bunu düşünmeye başladılar. Peki, tartışmasaydık ne olacaktı? Gereksiz büyük kapasiteli ve yüksek maliyetli bir tesisi yapmaya devam ediyor olacaktık” dedi.

“KARARI İPTAL ETMEK ZORUNDA KALDILAR”

Tanış, “Biz MİA konusunda bazı sıkıntılara dikkat çekerken bizi akıl tutulması ile suçlayanlar, Bugün MİA konusunda çıkmaza girmiş ve konuyu Sayın Cumhurbaşkanı’na havale etmek zorunda kalmışlardır. Yine Gebze Askeri alanının TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi tarafından konut, ticaret ve turizm yoğunluklu yapılaşmaya açan karara karşı çıkmış ve gündüz nüfusu 1 milyona yaklaşan Gebze ilçesi için bu açık alanın hayati öneme haiz olduğunu ve bu alanın yeşil alan olarak kalması gerektiğini söyledik. Bizi dinlemeyip o alanı yapılaşmaya açtılar, sonra ne oldu?  Cumhurbaşkanı o alanın Millet Bahçesi olmasına karar verdi ve mecliste alınan o kararı iptal etmek zorunda kaldılar.

“YAPILANI YIKMAYIN, YAPILMADAN MÜDAHALE EDİN”

Yine Çayırova da Kentpark ve Necmettin Erbakan kültür merkezinin olduğu alan beton yığınına çevrilmek istenince buna da karşı çıktık ve Sosyal donatı alanlarının bu denli yoğun beton yığın haline getirilmesini uygun bulmadığımızı belirtmiştik. Sayın Karaosmanoğlu bize hak vermiş, ama ne yapalım yıkalım mı diyerek çaresizliğini dile getirmiştir. Elbette ki biz yapılmış bir şeyi yıkın demiyoruz, ama yapılmadan önce müdahale edin engel olun diyoruz” açıklamasını yaptı.

“MEVCUT AĞDAN YARARLANMAMAK DOĞRU MU?”

Tanış sözlerini şöyle noktaladı:  “Şimdi kent kamuoyunun geç kalmadan tartışması gereken bir konuyu daha gündeme getiriyoruz. Bildiğiniz gibi Büyükşehir Belediyesinin Körfez- Kartepe arasında bir metro yapım projesi var. Bu metro güzergahı ile ilgili dosya önümüze geldi, inceledik. Birçok eksik ve hatalar gördük. Yeniden üzerinde çalışılması amacıyla dairesine iade ettik. Öncelikle güzergâhı konusuna gelirsek bu hat D-100 Karayolu’na ve zaman zaman mevcut demiryoluna paralel olarak belirlenmiş bir güzergâhtır. Neredeyse mevcut demiryolu hattına paralel yer altına ikinci bir raylı sistem düşünülmektedir. Bakın arkadaşlar en yüksek taşıma kapasitesine sahip raylı ulaşım vasıtası 110 bin kişi, saat ile banliyö trenidir. Daha sonra yaklaşık 80 bin kişi, saat ile metro gelmektedir. Şimdi soruyorum arkadaşlar elimizde yeryüzünde döşenmiş mevcut demiryolu ağı varken ve Kocaeli olarak saatlik 110 bin kişi, saat kapasiteden doğru dürüst yararlanmadan, bu hattın paralelinde yer altına 3-5 Katrilyon harcayarak yer altı metrosu yapmak ne kadar doğru?

“GEBZE ADAPAZARI BANLİYÖSÜ DEVREYE SOKULMALI”

Metro güzergâhının Kocaeli kent kamuoyu tarafından geç olmadan yeterince tartışılması ve en doğru güzergâhın bulunması konusu önem arz etmektedir. Bu yılsonunda Halkalı- Gebze banliyö hattının devreye girecektir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi belki de metro hattından önce yapması gereken Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa Gebze-Adapazarı Banliyö işletmeciliği için gerekli girişimlerde bulunmalı ve bu hattı devreye sokmalıdır. Böylelikle 110 bin kişi, saatlik bu hat devreye girdiğinde Gebze’den Adapazarı’na kadar ulaşım sorununa çözüm olacak bir ulaşım ağına sahip olabiliriz”

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu