Güncel

CHP;14 Yıl Sonra Miting Değil,Eylem Yapıyoruz!

Ekrem İmamoÄŸlu, Bayburtlulara seslendi: “Onlar zulümlerini artırdıkça, biz yeniden dirileceÄŸiz, meydan meydan çoÄŸalacağız”

CHP’nin cumhurbaÅŸkanı adayı Ekrem İmamoÄŸlu’nun Silivri Cezaevi’nden partisinin Bayburt’te düzenlediÄŸi ”Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingine gönderdiÄŸi mesajda, “GüvendiÄŸimiz, sırtımızı yasladığımız devlet geleneÄŸimizi, birlikte yeniden inÅŸa edeceÄŸiz. Yeniden ‘devlet ebed müddet’ diyeceÄŸiz, yeniden birlik olmayı öğreneceÄŸiz. Onlar zulümlerini arttırdıkça, biz yeniden dirileceÄŸiz, meydan meydan çoÄŸalacağız. Bu diriliÅŸte yanımızda olursanız, bu yolculuk güzel olacak. Siz varsanız, her ÅŸey çok güzel olacak. Her ÅŸey Bayburt’ta çok güzel olacak. Her ÅŸey çok güzel olacak” dedi.

CHP’nin CumhurbaÅŸkanı adayı Ekrem İmamoÄŸlu’na özgürlük ve erken seçim talebiyle  baÅŸlattığı ”Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin onuncu adresi Bayburt oldu. Genç Osman Stadı önündeki Oslu Baba Caddesi’ni hınca hınç dolduran vatandaÅŸlar, geçirdiÄŸi kaza sonucu yaÅŸamını yitiren Manisa BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ferdi Zeyrek’i andı. İmamoÄŸlu lehine sloganlar atan vatandaÅŸlar, hükümeti istifaya davet etti. Saygı duruÅŸunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla baÅŸlayan Bayburt buluÅŸmasında, Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mansur YavaÅŸ bir konuÅŸma yaptı.

“14 yıl sonra bugün miting deÄŸil, eylem yapıyoruz”

Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mansur YavaÅŸ’ın ardından konuÅŸan CHP Bayburt İl BaÅŸkan Haktan Yücel, “Bayburt Bayburt bugün ne kadar güzelsin Bayburt. 14 yıl sonra bugün miting deÄŸil, eylem yapıyoruz. Haklıyız, meydanlardayız” dedikten sonra CHP’nin CumhurbaÅŸkanı adayı  Ekrem İmamoÄŸlu’nun Silivri Cezaevinden gönderdiÄŸi mesajı okudu.

İmamoğlu, musajında şunları kaydetti:

“Sizlere haksızca ve hukuksuzca hapsedildiÄŸim Silivri zindanından sesleniyorum”

“Çoruh’un onurlu insanları, Kop Dağı’nın yiÄŸit çocukları, yüce daÄŸlar arasındaki yeÅŸil ova, yüce gönüllü, yüce karakterli halkın ÅŸehri Bayburt. Sizlere, kilometrelerce uzakta, haksızca ve hukuksuzca hapsedildiÄŸim Silivri zindanından sesleniyorum. Trabzonlu kardeÅŸiniz olarak, Bayburt’u iyi bilirim. Bayburt halkı, ıssızlığın ve tenhalığın ne demek olduÄŸunu bilir. SoÄŸuk havanın, uzaklığın, ihmal edilmenin ne demek olduÄŸunu bilir. Mezalim görmüş bir ÅŸehirdir. Zulmü bilir ama diz çökmez. Haklarını kazanmak için, gerektiÄŸinde mücadele vermiÅŸ bir kenttir; mücadeleyi de bilir. Bu sebeple beni çok iyi anlayacağınızı, uzaklarda bir hapishane hücresinde sizlere duygularını yazan kardeÅŸinizi baÄŸrınıza basacağınızı da ben biliyorum.

“Benim ve mesai arkadaÅŸlarımın suçsuz, günahsız yere tutsak edildiÄŸimizi tüm Türkiye biliyor”

Bizi siyaset yapmaktan, milletin sesine ses olmaktan men etmeye çalışıyorlar kardeşlerim. Benim ve mesai arkadaşlarımın suçsuz, günahsız yere tutsak edildiğimizi tüm Türkiye biliyor. Amaçları bizim halka hizmet etmemizi engellemek, bu millet için siyaset yapmaktan uzak tutmak. Ama bunu başaramayacaklarını, milletin akın akın meydanlara koşarak iradesine sahip çıkmasıyla gördüler. O yüzden her gün zulümlerini arttırıyorlar. Onlar bugün, zalimler zümresine adlarını yazdırıyorlar. Bunu biz yapmıyoruz. Kendi kendilerini bu hallere düşürdüler. Ellerine yüzlerine bulaştırdıkları ekonomi, mutfaklarda boş kalan tencereler, istediğine vurmak için sopaya dönüştürülmüş hukuk sistemi, kadim kurumlarımızı ve değerlerimizi çürüttüler.

“Onlar zalim oldular, bizler mazlum”

Bile isteye, milli iradeyi hiçe sayarak, bu canım ülkeyi sadece kendileri ve yandaşları için yaşanabilir, diğer herkesin sıkıntı çektiği bir hale getirdiler. Yetmedi; koltuklarını kaybetmek korkusu ile titreyerek, karşılarına dikilen herkese ceza yağdırmaya başladılar. Onlar zalim oldular, bizler mazlum. Onlara zalimlik çok yakıştı. Biz ise onlar gibi zalim olmaktansa, mazlum olmayı tercih ederiz. Yüz yıllardır bu şehrin yalnızlığına tanıklık eden Bayburt Kalesi şahittir ki; Bayburt halkı devletini sever, devletine itaat eder. Fakat Bayburt halkı da ister ki devleti âdil olsun, hakkaniyetli olsun.

“Her ÅŸey Bayburt’ta çok güzel olacak”

Bugün geldiÄŸimiz noktada, saygınlığını ve güvenilirliÄŸini yitirmiÅŸ, bin yıllık devlet geleneÄŸini baÅŸ aÅŸağı etmiÅŸ, devletin içini boÅŸalmış bir iktidar eliyle, sizlerin güveninin de sarsıldığını çok iyi biliyoruz. Merak etmeyiniz kardeÅŸlerim. GüvendiÄŸimiz, sırtımızı yasladığımız devlet geleneÄŸimizi, birlikte yeniden inÅŸa edeceÄŸiz. Yeniden ‘devlet ebed müddet’ diyeceÄŸiz, yeniden birlik olmayı öğreneceÄŸiz. Onlar zulümlerini arttırdıkça, biz yeniden dirileceÄŸiz, meydan meydan çoÄŸalacağız. Bu diriliÅŸte yanımızda olursanız, bu yolculuk güzel olacak. Siz varsanız, her ÅŸey çok güzel olacak. Her ÅŸey Bayburt’ta çok güzel olacak. Her ÅŸey çok güzel olacak…”

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu