Sağlık

1000 KİŞİYE 2,4 HEMŞİRE

Başkan Çeker, 1000 kişiye 2,4 hemşire düştüğünü ve iş yükü altında hemşirelerin ezildiğini ifade etti

12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Şube binasında basın açıklaması yaptı.
YOĞUN İŞ YÜKÜ
Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Haftası nedeniyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Başkan Çeker, sağlık çalışanlarının yoğun iş yükü ve yöneticiler tarafından yapılan mobingler nedeniyle buruk bir hemşireler haftası geçirdiklerini belirtti. Başkan Çeker, “Sağlık Bakanlığı 2021 yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu’nda yer alan bilgiye göre, 154.680 Hemşire, görev yapmaktadır. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nün verilerine göre ise İlimizde 5050 Hemşire bulunmaktadır. Buna göre Ülke genelinde 1000 kişiye düşen hemşire sayısı yaklaşık 2.4 olarak hesaplanmakta. Sadece bu veriler bile hemşirelerin iş yükünü göstermeye en güzel örnektir” dedi.
YOKSULLUK SINIRINDA
Başkan Çeker açıklamasının devamında ise, “ Türkiye, bu sayıyla OECD ülkelerinin 1000 kişi başına düşen hemşire sayısı ortalamasının yaklaşık %70 altında kalıyor. OECD ülkeleri arasında sondan ikinciyiz. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı yetkililer ile Maliye Bakanlığı yetkilileri görüşerek, hem sağlıkta istihdamın artırılması hemde çalışanların iş yükünün azaltılarak vatandaşlarımızın daha kaliteli sağlık hizmeti almasını sağlanabilir. Hemşirelerimiz ile diğer sağlık çalışanlarımız özellikle pandemi döneminde özverili çalışlardır. Halkımızın minnettarlığının Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından da gösterilmesini ve hem iş yükünün hemde yoksulluk sınırı altındaki ücretlerin yükseltilmesi noktasında çalışma yapmalarını beklemekteyiz” dedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu